Jag må ha testat många typer av sportspel jag trodde att jag aldrig skulle spela. En sport som dock blivit aningen bortglömd för egen del är tennis. Annars har sportspel lyckats fånga mitt intresse för sporten i verkligheten utöver spelet. Kan det bero på bristen av riktiga tennisspel de senaste åren? Anledningen är oklar.

För det första måste jag ge AO Tennis en stor eloge för den nybörjarguiden de erbjuder. Den är stor och täcker det mesta. Guiden är även väldigt lätt att förstå för riktiga tennis-noobs, mig själv inkluderad.

Det bästa i sportspel är enligt mig karriärlägen och i AO Tennis 2 görs det på precis rätt sätt. Du får självklart skapa din egen spelare, men det är långt ifrån den bästa jag sett. Det kan till och med vara en av de sämsta. Otroligt dåliga karaktärsmodeller att välja ifrån – vilket gäller spelet i övrigt också. Ingen spelare som finns på riktigt ser speciellt bra ut, och det är såklart ett ganska stort minus, i alla fall i min bok. Men! Då är det tur att karriärläget bjuder på en riktigt fin upplevelse med mycket (eller lite) att göra. Spelaren får välja lite själv vad den vill pyssla med. Du får schemalägga träningar, turneringar, viloveckor och så vidare precis som du själv vill. Det är helt rätt gjort av utvecklarna att ge spelaren den typen av valfrihet. På grund av detta tar det inte heller så lång tid att levla upp din spelare till en någorlunda hög rating eftersom det går att träna nästintill oändligt mycket.


Själva gameplay i spelet är också väldigt bra. Spelkontrollen är responsiv och rapp, alla placeringar av knapparna känns logiska och man lär sig snabbt hur man gör vad ute på tennisplanen. Enkelt och bra, istället för att överkomplicera saker och ting. Bollfysiken är även den helt fantastisk. Däremot känns spelarna lite sega att kontrollera, och det är överlag ganska slarvigt gjorda detaljer. Till exempel ser spelarna supersvettiga ut – innan matchen ens har börjat. En liten grej kan tyckas, men likväl otroligt irriterande för ett detaljfreak som jag själv. Detsamma gäller omgivningarna, arenorna, publiken och så vidare. Listan kan göras lång.

AO Tennis 2 är inget kanonspel. Det är ett helt okej sportspel med ett fint karriärläge, bra bollfysik och responsiv spelkontroll. Men vissa brister i detaljerna sänker betyget för mig, är du däremot ett riktigt tennis-fan och vill ha något som simulerar tennis på ett bra sätt kommer du gilla AO Tennis 2.