Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Årets Call of Duty tar tillbaka kampanjen
Det var många som höjde på ögonbrynen när avslöjandet om det uteblivna enspelarspåret i fjolårets Call of Duty: Black Ops 4 nådde oss.Uppenbarligen var det ingen skepticism som översattes till spelets försäljningssiffror som varit minst sagt remarkabla. Trots spelets framgång har Acitivition-chefen Rob Kostich (via ett samtal med PC Gamer) meddelat att 2019 års upplaga av den berömda spelserien kommer gå tillbaka till gamla rutiner och återigen innehålla en kampanj. Det är fortfarande oklart under vilken tid samt plats kampanjen kommer utspela sig.

LÄS VÅR RECENSION: Call of Duty: Black Ops 4

Jim Ryan blir ny Playstation-chef
Jim Ryan (tidigare chef för Playstation Europe) kommer bli ny chef över hela Playstation. John Kodera, som suttit på tronen sedan Andrew House lämnade tjänster i slutet av 2017, kommer istället fokusera på företagets nätverkstjänster. Bytet kommer ske 1 april i år. Detta skriver Eurogamer.

Zelda-remake och nytt Fire Emblem under veckans Nintendo Direct
Under onsdagskvällen var det återigen dags för evenemanget som får varje Mario-älskare att slå en bakåtvolt av glädje, nämligen Nintendo Direct. Och bakåtvolten var verkligen inte obefogad. Under programmet (som höll på i cirka 35 minuter) bjöds vi bland annat på avslöjanden som Fire Emblem: Three Houses, Super Mario Maker 2 och Dragon Quest Builders 2. Vi fick även ta en titt på actionäventyret Astral Chain, rollspelet Oninaki och actionspelet Daemon X Machina. Det mest iögonfallande avslöjandet huserade dock i föreställningens avslutande del när en ambitiös återgivelse av The Legend of Zelda: Link’s Awakening visades upp. Programmet var sannerligen proppfullt och gestaltas knappast rättvist i ett stycke text, därför kan du se allt i sin helhet i videon nedan.

THQ Nordic köper skaparna av Kingdom Come: Deliverance
En dag ska jag sluta ta med nyheter om THQ Nordics shoppingrundor över hela spelvärlden tills någon form av substans följer med avslöjandet, men inte idag. För nu skriver nämligen FZ att industrins svar på Rebecca Bloomwood har köpt Warhorse Studios som gav oss det realistiska rollspelet Kingdom Come: Deliverance tidigt under 2018. Vilken av utgivarens alla rättigheter Warhorse kommer arbeta med, om någon alls, återstår att se.

Harmonix avslöjar sitt nya VR-spel
Harmonix är kända för att ligga bakom spel som Guitar HeroRock Band och Amplitude. Med tanke på musikspelgenrens nedåtgående trend satt vi kanske inte som på nålar inför Harmonix nya projekt, men det här påkallar sannerligen uppmärksamhet. Spelet kallas för Audica och beskrivs som en ”VR rhythm shooter”. Istället för en gitarr (eller svärd som i Beat Saber) får du här ett par pistoler som behöver avfyras rytmiskt korrekt för att klara diverse utmaningar. Audica släpps till PC redan under våren men har även en planerad lansering på Playstation VR. Detta skriver Eurogamer. Du ser spelets trailer nedan.

Shawn Layden förklarar Playstations uteblivna E3-konferens
Shawn Layden, ordförande för Sony Interactive Entertainment, genomförde nyligen en intervju med Gameinformer där han pratar en hel del om Playstation och plattformens framtid. Bland annat får vi förklarat för oss varför speljätten valde att utebli från årets E3-mässa. Det handlade helt enkelt om brist på nya spel att visa upp, något som många misstänkt sedan länge. Layden menar att Playstation kan kommunicera med sina fans under vilken tid på året som helst och att höja förväntningar inför en E3-konferens där man inte har mycket att visa vore fel. Läs gärna intervjun i sin helhet för fler intressanta kommentarer.

The Division 2 får öppen beta
Efter det att den stängda betan till The Division 2 avslutats började rykten uppstå om att även en öppen beta var på ingång, och nu är det bekräftat. Den öppna betan kommer inledas den 1 mars och hålla och på till och med den 4 mars, detta enligt spelets egen hemsida. Det här blir även, föga förvånande, sista chansen att testa The Division 2 innan spelet släpps den 15 mars.

SE VILKA ANDRA SPEL SOM SLÄPPS I ÅR: Lanseringslista 2019

Tidigare Telltale-utvecklare startar ny studio
Fyra före detta medlemmar från det nu nedlagda Telltale Games har bildat studion AdHoc Games, detta skriver Variety. Studion ska enligt uppgifter fokusera på interaktiva berättelser och består i nuläget av kvartetten Dennis Lennart, Nick Herman, Pierre Shorette och Michael Choung. Storleken på studion kommer enligt Lennart förhoppningsvis tillåta fler ambitiösa idéer som Telltale inte var lika villiga att godkänna. Spelen från AdHoc kommer rikta sig mot samma slags publik som det interaktiva Black Mirror-avsnittet Bandersnatch som nyligen lanserades på Netflix. Mer än så vet vi inte om studions nya projekt, även om de utlovar mer information inom den närmsta framtiden.

Se Fable-skaparens nya spel
Peter Molyneux, mest känd för Fable och Black & White, har varit relativt tyst sedan han försvann från den stora scenen. Många av oss minns säkert det underliga Curiosity där hela spelarbasen fick uppdraget av ta sig in i en enorm kub genom att trycka bort dens många lager. Nu visar Molyneux upp sitt senaste projekt som fått namnet Legacy, inspirerat av spelskaparens allra första spel The Entrepreneur från 1984. Legacy ser ungefär ut som om någon korsat ett uppfinnarspel med en klassisk industrisimulator. För den som är nyfiken har Red Bull Gaming publicerat en video där Molyneux själv berättar om spelet.

Steinsgate Elite – 19 februari
Upplev den välkända anime-serien i spelform. Släpps till Playstation 4, Nintendo Switch och PC.

Yakuza Kiwami – 19 februari
Kazuma Kiryu har sällan sett bättre ut. Släpps nu till PC.

Anthem – 22 februari
Lek Iron Man i Biowares nya shoot ’n’ loot-äventyr. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Veckans reklamfilm
Jag var väldigt exalterad när jag i fredags kunde åka hem från jobbet och starta min upplevelse av Far Cry New Dawn, och jag verkar inte ha varit den enda. GAME-butiken i Telford lyckades på något märkligt vis gestalta precis hur det känns när ett eftertraktat spel äntligen trillar in på spelhyllorna runtom i världen. ”It’s a New Dawn, it’s a new day, it’s a new life for me. And I’m feeling good.”

https://twitter.com/GAMETelford/status/1096323980494061568

Veckans mardrömsmaterial
Har du någonsin undrat hur den urgulliga Yoshi skulle låta om någon förvrängde hans röst och tog ner den ett par oktaver? Nej, inte jag heller. Men någon har gjort det, så om du ändå inte tänkte sova inatt kan du kolla in länken nedan.

Veckans klipp
Om dina nära och kära tycker du lägger för mycket pengar på spel har jag hittat det perfekta motargumentet för dig. Ett oöppnat exemplar av klassikern Super Mario Bros. till Nintendo Entertainment System har nämligen sålts på aktion för otroliga 100 150 dollar (tack Kotaku) vilket motsvarar sisådär 928 000 svenska kronor. Den där 500-lappen du precis la på Metro Exodus känns lite mildare nu, eller hur?

LÄS RECENSIONEN: Metro Exodus

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!