Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Gearbox hintar nytt Borderlands
Det verkar som om en ordentlig tredje del i den välkända lootshooter-serien är påväg att avslöjas. Detta via en bild som utvecklarna Gearbox publicerat på sin Twitter-sida. Bilden, som formats i den karaktäristiska Borderlands-stilen, innehåller en vägskylt med texten ”March 28” och ”Boston”. Detta är en tydlig referens till utvecklarnas närvaro vid PAX East-mässan som äger rum i just Boston den 28 mars. Om inte detta var bevis nog för en Borderlands-uppföljare hittar vi även texten ”Exit 3” längst upp på skylten. Sedan bildens publicering har även fler inlägg dykt upp på utvecklarnas Twitter-sida som indikerar att mer än ett spel kommer avslöjas i slutet av månaden.

Playstation Now är nu tillgängligt i Sverige
Playstations egen streamingtjänst för spel från de olika generationerna har länge varit exklusiv för några länder utanför Sveriges gränser. Nu är det dock slut på särbehandlingen när Playstation Now officiellt lanserats i landet lagom, detta rapporterar FZ. Tjänsten kommer kosta 149 kr i månaden eller 999 kr för ett helt år och ger användaren tillgång till över 600 spel till Playstation 2, 3 och 4. Utöver möjligheten att streama spel till din Playstation 4-konsol kan du även göra detsamma till din Windows-dator. De som använder konsolen kan även ladda ner många av spelen i förväg för att slippa förlita sig på att nätverket förblir stabilt. För de som är nyfikna på tjänsten är det möjligt att pröva den kostnadsfritt under 7 dagar

Microsoft utannonserar Xbox Live för iOS och Android
Föra några veckor sedan kunde vi rapportera att Xbox Live var påväg till mobila enheter såväl som Nintendo Switch. Nu har Microsoft avslöjat vad man kallar för Microsoft Game Stack som ska hjälpa mobilspelutvecklare att implementera Xbox Live-funktioner i sina spel. Dessutom innehåller Microsoft Game Stack flertalet verktyg för spelutveckling som nu görs tillgängligt för alla. I nuläget gäller detta enbart för iOS och Android och vi har inte fått några ytterligare utannonseringar gällande Xbox Live på Nintendo Switch. Detta skriver Eurogamer.

LÄS MER: Nästan alltid sist på spelpucken

PlayerUnknown går vidare från PUBG
Brendan Greene, mer känd som PlayerUnknown, gjorde ett ordentligt avtryck i spelhistorien med sitt PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG). Nu avslöjar utvecklaren att han går vidare mot nya utmaningar, detta skriver Eurogamer. Detta innebär inte att Greene kommer släppa taget om PUBG helt och hållet. Enligt ett uttalande från Greene kommer han börja leda en ny inriktning inom PUBG Corp som går under namnet PUBG Special Projects. I och med detta intiativ kommer Greene starta ett nytt, och mer stationärt, liv i Amsterdam där han ska fokusera sin tid på att hitta nya sätt att spela.

Halo: The Master Chief Collection kommer till Steam
Den tidigare konsolexklusiva spelsamlingen kommer snart finnas tillgänglig för PC-spelare via Microsoft Store och Steam, detta avslöjar Microsoft själva via sin hemsida. Dessutom kommer det kritikerrosade Halo Reach tillkomma i samlingen för PC såväl som Xbox. Spelen kommer släppas till PC allteftersom de är redo, vilket ger spelare chansen att hoppa in direkt istället för att behöva vänta på att hela samlingen är klar för lansering. Spelare som redan äger samlingen till Xbox kommer få multiplayer-delen till Reach gratis medan kampanjen kommer kosta lite extra. Är du Game Pass-prenumerant kommer du dock få tillgång till hela spelet utan extra kostnad.

Jade Raymond blir ny vicepresident för Google
Google har definitivt stora spelrelaterade planer i kikarn. Inte nog med att företaget kommer hålla sitt allra första föredrag på årets Game Developer Conference som drar igång nästa vecka. Nu har Google även rekryterat spelveteranen Jade Raymond som ny vicepresident, detta skriver Polygon. Raymond har en gedigen karriär bakom sig och kan skryta med stora roller vid företag som Ubisoft och EA. Raymonds flytt till Google i samband med att företaget tänker avslöja sitt framtida spelintiativ gör sannerligen att det kittlar lite extra i magen. Om känslan är befogad får vi se under tisdagen.

Nytt från Left 4 Dead-skaparna
Det är inte Left 4 Dead 3, men inte särskilt långt därifrån. Turtle Rock, skaparna av den berömda zombieskjutaren, har utannonserat sitt nya spel som går under namnet Back 4 Blood. Spelet är ett samarbetsfokuserat äventyr där mördandet av en massa zombies står i fokus, men utvecklarna på Turtle Rock menar ändå att Back 4 Blood är sin egen grej. Spelet är fortfarande tidigt i utvecklingen och kan mycket väl vara en titel för kommande konsolgeneration. Detta skriver Eurogamer.

Turok – 18 mars
Klassikern från 1997 har blivit upprustad och portad. Släpps till Nintendo Switch.

Chocobo’s Mystery Dungeon Every Buddy – 20 mars
Monsterkompisar och oändliga dungeons i en ny del av den populära serien. Släpps till Playstation 4 och Nintendo Switch.

HÅLL KOLL PÅ FLER SPELSLÄPP: Lanseringslista 2019

Sekiro: Shadow Die Twice – 22 mars
Skaparna av Dark Souls har listat ut fler sätt att döda dig på. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Unravel Two – 22 mars
Ge dig ut på nya svenskinspirerade garnäventyr. Släpps nu till Nintendo Switch.

Veckans Twitter-konto
Det finns flera hårt arbetande eldsjälar som kämpar för att hålla oss uppdaterade om allt som är viktigt här i världen. Bland dessa hittar vi Twitter-kontot ”Can You Pet the Dog?” som tagit sig an att kartlägga huruvida du kan klappa hundar som dyker upp i diverse spel. The Division 2 släpptes i fredags och har fått fina omdömen såhär långt, men kan du klappa hundarna?

Veckans hemläxa
Det finns många vars hobby är att konstant fylla diverse wiki-sidor med information om spelen vi älskar och världen de utspelar sig i. Vissa sticker ibland ut mer än andra, en av dessa är Connor Rawlings som tog sig an att kartlägga hela världshistorien utifrån ett Fallout-perspektiv. För att klara av detta ambitiösa antagande var Rawlings bland annat tvungen att gå igenom varje terminaltext i Fallout 3, New Vegas, 4 och 76. En helt klart imponerande bedrift. Du kan se resultatet i Rawlings kalkylark här.

LÄS MER: Nya tider för spelälskare och genre-lojala gamers

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!