Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Bethesda utannonserar prenumerationstjänst för Fallout 76
Bethesdas resa med Fallout 76 har definitivt inte varit en dans på rosor. Spelet släpptes opolerat och buggigt och redan efter några veckor kunde man plocka hem spelet för nästan halva priset. Den senaste tiden har det likväl utlovats att förändringar kommer ske. Nu kommer dock nyheter som inte kommer att glädja många: de utlovade privata servrarna släpps som en prenumerationstjänst vid namn Fallout 1st. Utöver privata världar får du andra bonusar som en slags förvaringslåda för material och annat skräp som behövs för att bygga diverse ting, ett tält med sovplats, 1650 atoms månadsvis, en unik outfit och olika emotes. Priset för kalaset blir cirka 130 kronor i månaden och 1200 kronor för ett helt år. Såhär skriver Bethesda själva om tjänsten.

The Last of Us Part II försenas
Nej! Det som inte fick hända har hänt. Det var inte länge sedan Naughty Dog utannonserade lanseringsdatumet för The Last of Us Part II, vilket vi firade med pompa ståt i en tidigare upplaga av Checkpoint. Efter en lång tid av tystnad avslöjade de att spelet skulle släpptas den 21 februari, men nu är det istället den 29 maj som gäller. Anledningen till förseningen sägs vara ett behov av ytterligare tidskrävande polering. Här skriver Neil Druckmann mer om uppskjutningen.

Även konsolversionen av Two Point Hospital skjuts upp…
Ännu ett uppskjutet lanseringsdatum? Japp. Konsolversionen av Two Point Hospital, den färgsprakande sjukhus-simulatorn, skjuts nu upp till någon gång under första halvan av 2020. Några fler detaljer angående exakta datum får vi inte. Nyheten!

…och en bunt med Ubisoft-spel försenas också
Men vad i hela… Tar det aldrig slut på den här vågen av förseningar? Tydligen inte, för nu skjuter Ubisoft på lanseringen av flera olika titlar. Återigen har vi inte fått några exakta datum, men samtliga spel skjuts upp tills nästa räkenskapsår, vilket betyder att det är en period mellan april 2020 och maj 2021. Spelen i fråga är Watch Dogs Legion, Gods & Monsters och Rainbow Six QuarantineNyheten!

MER UBISOFT: Veckans spelmelodi: Assassin’s Creed II – Ezio’s Family

Ta på plugghatten i nästa Sims 4-expansion
Nästa Sims 4-expansion tar oss tillbaka till skolbänken! Din sim kommer kunna gå på föreläsningar, skriva prov och ge presentationer. Det finns flera olika ämnen att studera i, såsom biologi, IT och lite ovanligare – skurkaktighet. Nyheten!

Samarbeta med kompisarna via Steam Remote Play
Spel via delad skärm tar ett nytt steg i utvecklingen. Genom Steams nya tjänst behöver dina vänner inte ens äga spelet ni vill spela tillsammans i. Så länge en äger titeln kan du bjuda in upp till fyra vänner (ibland fler) och spela tillsammans. Tjänsten är just nu i öppen beta, så det är bara att hoppa in och prova. Nyheten!

Fortnites The End-evenemang satte Twitch-rekord
Spelvärlden var i chock när ett stort svart hål slukade hela kartan i Fortnite. Och så var det med det… i två dagar tills världen kom tillbaka omdesignad och med en hel del nyheter. Hela denna händelsen slog rekord på både Twitter och Twitch.  På Twitch tittade 1,7 miljoner människor på sändningen från Epic själva eller andra populära kreatörer. På Twitter kollade hela 42,8 miljoner! Nyheten läser du här.


Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King – 29 oktober
Två klassiska spel i ny fin förpackning. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

Resident Evil 5 – 29 oktober
Skräm livet ur dig själv när du är på språng. Släpps till Nintendo Switch.

Resident Evil 6 – 29 oktober
Som om inte ett läskigt spel vore nog. Släpps till Nintendo Switch.

HÅLL KOLL PÅ SPELHÖSTEN: Lanseringslista 2019

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD – 29 oktober
Det populära partyspelet får en nyversion. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch

Vampyr – 29 oktober
Blodsugaren blir portabel. Släpps nu till Nintendo Switch.

Luigi’s Mansion 3  31 oktober
Spökhotellet kräver en storstädning lagom till Halloween. Släpps till Nintendo Switch.


Veckans exorcism
Vi kan knappast påstå att vi hört lysande saker om det senaste WWE-spelet från 2K, men att det innehåller sådana här skräckinjagande scener kunde vi knappast (mar)drömma om. Har vi tur rör det sig bara om en rejäl bugg eller en välarbetad Halloween-uppdatering. Har vi oflyt vaknar vi snart upp fastkedjade i sängen…

https://twitter.com/MahNamesShaq/status/1186762071154790401?s=20

Veckans hjärnmos
Ja, vi har alla gått i fällan minst en gång. Att släppa två spel med obehagligt lika namn under samma år är pest och pina för oss som regelbundet skriver om mediet. Därför, som om det inte var jobbigt nog, plockade Rasmus Fritzon på Twitter fram denna behändiga bild för att ytterligare förvränga våra hjärnor. Mycket nöje!

Veckans skräck
Vi måste ju givetvis avsluta på en läskig ton nu när Halloween står för dörren, och vad passar då bättre än en intensiv Resident Evil-scen med årets populäraste gås i huvudrollen? Den obetitlade fågeln har fått mycket uppmärksam under den senaste tiden, men detta måste nog vara den mest hårresande tolkningen hittills.

LÄS MER: Förändringarna som förädlade Resident Evil 2

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!