Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Sony avslöjar samtliga Playstation Classic-spel
För någon månad sedan utannonserade Sony sin minivariant av klassiska Playstation. Vid utannonseringen fick vi veta konsolens pris och datum för lansering, nu är det även klart vilka 20 spel som följer med direkt i lådan. Grand Theft Auto, Metal Gear Solid, Rayman och Tom Clancy’s Rainbow Six är bara en del av konsolens ikoniska innehållsförteckning. Se videon nedan för en komplett sammanfattning av konsolens inbyggda spel.

Försäljningssiffror från vilda västern
Under fredagen lanserades Rockstars senaste cowboyäventyr. Sedan dess har spelets fysiska form genererat inget mindre än 725 miljoner amerikanska dollar. Det gör spelet till den näst största lanseringen av någon form av underhållning någonsin. Endast Grand Theft Auto V, också från Rockstar, hade en mer imponerande lansering på 1 miljard dollar. Detta rapporterar Eurogamer.

Red Dead 2 kanske kommer till PC och (!) VR
Även om det inte är någon högoddsare att nyligen släppta Red Dead Redemption 2 eventuellt kommer äntra PC-scenen har vi än mer själ att tro på det påståendet nu. Detta på grund av flera linjer av kod som hittats i spelets officiella mobilapplikation, detta skriver FZ. Mer överraskande är dock nämnandet av ”Oculus” vid ett flertal tillfällen. Detta tyder på att även någon form av VR-funktionalitet kan vara på ingång för spelet. Detta rapporterar IGN.

LÄS VÅR SWITCH-RECENSION: Diablo III

Warcraft-fest på BlizzCon
Årets BlizzCon (Blizzard Entertainments årliga konvent) blev en trevlig tillställning för de med en förkärlek för Warcraft-serien. Dels utannonserades en remaster på det klassiska Warcraft 3, som i sin nyversion kommer kallas för Warcraft 3: Reforged och kommer till PC under 2019. Och om inte det var nog för att tillfredsställa nostalgibehovet fick vi även reda på att World of Warcraft Classic, en version av det massiva rollspelet från innan några expansioner lades till, kommer släppas under sommaren 2019. Och även om ingen fullfjädrad Diablo-uppföljare visades upp under konventet bjöds vi på ett djävulskt äventyr till våra mobiler under namnet Diablo Immortal, inget releasedatum är avslöjat ännu.

Gratis spel i november
Ny månad innebär nya spel för prenumeranterna av Xbox Live Gold respektive Playstation Plus. Major Nelson rapporterar att Xbox One-ägare kommer kunna avnjuta Battlefield 1 och Race The Sun medan Xbox 360-ägare kan ladda ner Dante’s Inferno såväl som den moderna klassikern Assassin’s Creed. Över på Playstation-sidan bjuds vi på Bulletstorm: Full Clip Edition och Yakuza Kiwami till Playstation 4, vilket vi kunde berätta redan under föregående månad. Till Playstation 3 får vi Jackbox Party Pack 2 och Arkedo Series samtidigt som Vita-veteranerna bjuds på Burly Men At Sea samt Roundabout. Detta via den officiella Playstation-bloggen.

LÄS MER: Kratos onödigt långa färd till toppen

Fallout 76-bugg raderar hela spelet
Bethesda är (ö)kända för sina spektakulära buggar, men nu verkar de ha överträffat till och med sig själva. Kotaku rapporterar om en bugg under PC-betan av det kommande Fallout 76 som raderade hela spelet om du klickade på någon knapp i spelets startprogram. Vissa spelare rapporterar till och med det räckte att ha programmet öppet för att spelet skulle raderas. Försvunna uppdragsföremål i all ära, men den här buggen var ett par nummer större.

Medievil-remake får ny trailer
Under föregående vecka kunde vi rapportera om hur nyversionen av Medievil skulle vara en ordentligt omgjord version av spelet snarare än en marginellt vackrare remaster. Nu kan vi även bjuda på spelets utannonseringstrailer. I filmklippet bjuds vi på en hel jämförelser mellan originalet och nyverisonen. Du ser trailern nedan.

Nytt från Undertale-skaparen
Toby Fox, personen bakom 2015 års Undertale, har under veckan börjat avslöja sitt senaste projekt. Detta via en serie kryptiska inlägg från spelets officiella Twitter-konto. Spelet, som Fox kallar för Deltarune, finns nu att testa gratis via projektets hemsida. Notera dock att demot är riktat mot spelare som redan klarat av Undertale, vilket innebär att vissa spoilers för detsamma kan förekomma.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Mega Man 11

Nya Super Smash Bros. får story-läge
Veckan bjöd även på en sista stor informationsbomb inför det kommande Super Smash Bros. Ultimate. Detta via ett relativt långt avsnitt av Nintendo Direct. Mest anmärkningsvärda nyheterna berörde ett nytt handlingsläge med namnet ”World of Light” där vi efter en förödande händelse får ta oss igenom en bastant karta fylld med strider, hemligheter och uppgraderingar. För att se Nintendos senaste Direct i sin helhet behöver du bara klicka igång klippet nedan.

Omen of Sorrow – 6 november
Klassisk och simpel 2D-fighting i en fantasifull värld. Släpps till Playstation 4.

Leisure Suit Larry – Wet Dream Don’t Dry – 6 november
Snuskgubben är tillbaka för att testa sina taktiker i 2000-talets miljöer. Släpps till PC.

Overkill’s The Walking Dead – 6 november
Zombiefylld förstapersonsskjutare med betoning på samarbete. Släpps till PC.

World of Final Fantasy Maxima – 6 november
En upphottad version av 2016 års rollspelsbest World of Final Fantasy. Släpps till Xbox One och Nintendo Switch.

Tetris Effect – 9 november
En modern tappning av det klassiska pusselspelet. Släpps till Playstation 4 och Playstation VR.

Veckans skitstövel
Under årets BlizzCon utannonserade Blizzard en ny Diablo-upplevelse. Däremot blev det inte den typ av produkt många hoppats på. Istället för en ordentlig uppföljare till 2012 års Diablo III bjöds vi på avslöjandet av Diablo Immortal, ett Diablo-äventyr i din mobiltelefon. Många fans blev besvikna, vissa mindre snyggt dolt än andra. En person i publiken ställde sig till och med upp för att fråga om det hela var ett april-skämt. Ett helt klart oacceptabelt beteende gentemot personerna som lagt ner sin kropp och själ i spelet, även om kritiken kanske egentligen var riktad mot högre uppsatta inom företaget.

Veckans påskägg
Det var inte längesen vi rapporterade om arbetsvillkoren hos Rockstar Games och de ökända 100-timmarsveckorna. Dessa rykten späddes senare ut något av de många anställda som berättade sin bild av problemet. Oavsett om ryktena var mer eller mindre sanna kan nu en referens till det hela hittas i Red Dead Redemption 2, detta via Eurogamer. Om du åker till närmaste vapenbutik och inspekterar pistolen vid namn Cattleman Revolver kommer du hitta följande textbeskrivning:

”It is made by skilled labourers who work tireless hours each week and on the weekends for little pay in order to bring you the finest revolver in the field today.”

Vidare i försäljningsannonsen står att pistolens produktionsort är ”in a factory we own and control in Worcester, Mass.”, vilket faktiskt ligger i direkt närhet till Rockstars New England-studio. Påskägg eller iögonfallande tillfällighet, vad tror du?

LÄS MER: Bästa banorna: TMNT IV: Turtles in Time – A.D. 1885

Veckans utklädnad
Halloween kan vara en krävande högtid för den icke-kreativa. Ofta kan det också vara smärtsamt för plånboken att kunna utmana i festens utklädnadstävling. Buddy Hutton, producent för e-sportkanalen Framerate, har dock hittat en perfekt blandning av budget och genialitet. För de som spenderat en del tid i nyligen lanserade Red Dead Redemption 2 är liknelsen uppenbar, och vi ångrar att vi inte kom på det först själva.

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!