Hejsan vänner!

Jag är det nyaste tillskottet här på Player 1 och tänkte som ett första inlägg på min alldeles egna blogg här på sidan börja med att presentera mig!

Mitt namn är Erik och jag härstammar från pitepaltens födelseort, nämligen Piteå. Jag har sedan två år tillbaka bosatt mig i Umeå då jag studerar på universitet, mer specifikt till grundskolelärare för lågstadiet. Mina stora passioner här i livet är att umgås med vänner, programmering och givetvis spel.

Intresset för spel började någon gång under det sena 90-talet då jag hade turen att födas in i ett hem med både ett Vectrex och en gammal hederlig ZX Spectrum-dator som min pappa i sin ungdom lyckats införskaffa någon gång på 80-talet. Mitt intresse för spel har alltid funnits med mig sedan dess och har varit en aktiv spelare ungefär från generation fem (Nintendo 64, Playstation etc.) och fram till idag. Min första ”egna” konsol var ett Game Boy Advance med Wario Land 4, och det är än idag ett av de spel jag hoppas får en uppgradering, vare sig det är en nyversion (remake) eller en uppföljare.

Idag spelar jag för det mesta allt på PC och spelar gärna nya indiespel. Bland mina favoritspel hittar man The Sims, Stardew Valley och även Undertale. Jag gillar spel där man antigen kontrollerar handlingen, d.v.s. som i The Sims där man kontrollerar sina egna karaktärers livsval men jag tycker också om spel med intressanta karaktärer och som har en stark handling. På senare år har jag börjat samla på äldre generationers konsoler och spelar väldigt många retrospel. De konsoler jag har i min ägo nu är NES, SNES, Nintendo 64, Playstation, Playstation 2, Game Boy och Game Boy Advance SP.

LÄS MER: Att (inte) identifiera sig med en spelkaraktär

Som jag skrev tidigare så spelar jag gärna indiespel. För lite mer än fyra år sedan ville jag kunna koda mina egna spel och jag skaffade därmed programmet Gamemaker som jag lärde mig programmera i. Än idag gör jag spel för olika tävlingar eller ”game jams”. Har ännu inte släppt något jättestort så allt jag gjort hittills är gratis för hela världen att beundra. Att vara till en viss del i indiespelens värld har gjort mig väldigt intresserad för just indiespel och jag är alltid öppen för nya spelmekaniker eller nya spelelement som vi inte har sett tidigare.

Det var en kort sammanfattning om mig som person och mig som spelare. Jag hoppas att jag kommer kunna bidra med så mycket som möjligt här på Player 1. Ni kan ju redan nu läsa min recension på actionrollspelet CrossCode som publicerades tidigare i veckan. Jag hoppas på många intressanta diskussioner och alla de nya spel som jag kommer få testa och ge en rättfärdig åsikt om. Jag är jätteglad för att ha fått den här möjligheten och jag hoppas ni kommer tycka om det jag kommer bidra med på sidan.

På återseende!

/Erik