Som speljournalist och entusiast sitter jag ofta och antingen recensionsspelar något som släpps snart eller spelar ikapp något som precis släppts. De tillfällen då jag är mellan viktigare titlar stålsätter jag mig och hackar långsamt på min backlog (som är ganska stor), och det är den period jag befinner mig i just nu. Jag recensionsspelade Call of Duty WW2, Destiny 2 och Skyrim VR, men tog inga av de senaste veckornas storsläpp som Assassins Creed Origins eller Wolfenstein 2. Vill gärna spela dem men om man har ett problem med sin alldeles för stora backlog kan jag inte riktigt motivera mig själv att köpa dem till fullpris på en gång (Black Friday någon?).

Så backloggen it is: jag har spelat vanliga Skyrim på PS4 för att jämföra med VR-versionen och det har varit ganska kul, men jag har kommit på mig själv att hoppa tillbaka till Dragons Dogma Dark Arisen gång på gång. De är snarlika varandra på några uppenbara sätt, båda stora fantasyvärldar med drakar, men skiljer sig markant åt på andra sätt. Framför allt gillar jag verkligen det mer taktila stridssystemet som påminner mer om typ Dark Souls eller Witcher 3. Tyvärr har inte världen fångat mig riktigt än, och att det inte går att använda fast travel på ett vettigt sätt är helt vansinnigt.

Samtidigt ligger ikonerna för Gravity Rush 2 och Doom sorgligt bortglömda på min PS4-meny. Älskade det första Gravity Rush och tog platinum på både Vita-versionen och remastern på PS4, men trots att uppföljaren är ett visuellt fyrverkeri så fångar inte spelet mig. Och Doom som alla älskar så mycket, som JAG älskar så mycket när jag väl spelar det, lyckas aldrig locka tillräckligt för att jag ska sätta igång det. Har klarat säkert två tredjedelar av spelet men det går veckor mellan gångerna. Kanske för att det är så intensivt och kräver så mycket av mig när jag spelar? Ofta vill jag bara softa ner i soffan på kvällarna.

Det känns som om jag har varit fast i det här läget i flera veckor. Hade velat att jag fastnade för något kort istället för de här episka fantasyvärldarna. Kanske ska jag köra igenom Uncharted The Lost Legacy bara för att faktiskt spela klart något?