Under gårdagens State of Play-stream presenterade Sony en herrans massa olika VR-projekt, som var mer eller mindre klara. Här är trailers på de fem spel vi fann mest intressanta.

Vi börjar med ett spel som bara susade förbi i videomontaget som heter Falcon Age. Det är ett äventyrsspel sett ur förstapersonperspektiv där du föder upp och använder en cool röd falk för att lyckas i livet. Jag menar, den är så cool att den  till och med fistbumpar dig med sin klo! Utvecklarna är en Seattle-baserad studio vid namn Outerloop. Falcon Age är deras första titel men studion har talang som jobbat på spel som Monday Night Combat, Horizon: Zero Dawn, Battletech, Destiny, and Republique. Falcon Age är ute redan den 9 april.


Nästa på listan visade inte särskilt mycket gameplay men VR är onekligen ett av de bästa sätten att verkligen känna sig som Iron Man så det här kan bli spännande som en ren VR-baserad kort bergochdalbane-upplevelse. Denna munsbit görs av Camoflaj, studion som gav oss Republique och som varit förhållandevis tysta på sistone. Nu vet vi vad de gör. Iron Man VR släpps någon gång under 2019.


Hello Games fortsätter leverera innehåll till No Man’s Sky. Nästa stora uppdatering avslöjade de för två veckor sen men vad som hölls hemligt var att spelet i samband med Beyond-uppdateringen kommer få någon form av VR-läge. Trailern visar läget användas både på planeter, i rymden, i havet och i fordon så man kan fråga sig vad begränsningen är, om det ens finns någon. No Man’s Sky Beyond är en gratis uppdatering som släpps i sommar.


Här har vi ännu en titel som varit under produktion länge. Blood & Truth var en del av VR-demon som kom med Playstation VR och det här känns som ett SIE London Studios som vill återgå till sin kärlek för engelskt gansterliv som de utforskat sen The Getaaway-dagarna på Playstation 2. Den här VR-actionrökaren kommer till Playstation VR den 28 maj.


Så var det äntligen dags för Five Night at Freddy’s att få sig en officiell VR-upplaga. Spelet heter Five Nights at Freddy’s VR: Help Wanted och som till synes släpps exklusivt för Playstation VR. Jag vill inte ens föreställa mig upplevelsen att vara instängd i Five Nights universum på det här sättet. Var redo att få brallorna avskrämda i vår när spelet släpps.

Vilken av dessa VR-upplevelser gör dig mest nyfiken?