Det närmar sig nu.

Ryktesmaskinen börjar vevas upp ordentligt, läckor upptäcks till höger och vänster, utvecklare börjar reta oss på sociala medier. Den bästa tiden på året är här.

Som ett litet projekt inför E3 har jag bestämt mig för att syna varje namn som bestämt sig för att hålla en presskonferens på världens mest hårdbevakade TV-spelsexpo. Jag kommer titta på vilka spel som finns på horisonten samt vilka utannonseringar vi kan vänta oss i mitten av juni. Slutligen kommer jag även ägna mig åt lite prediktering.

Först ut: Bethesda

Bethesda fortsätter växa och kommer i år hålla sin fjärde årliga presskonferens. De inledde den här traditionen 2015 med Fallout 4 och omstarten av Doom som sina flaggskepp. Efter det har de följt upp med projekt som Dishonored 2 och Prey (ännu en omstart) från Arkane Studios, Wolfenstein 2 från MachineGames och The Evil Within 2 från Tango Gameworks. Det är alltså tydligt att Bethesda har växt ut från en ganska smal verksamhet till ett powerhouse som börjar kunna mäta sig med Ubisoft och EA.

Vad händer i år då?

Ja, inledningsvis måste vi prata om uppföljaren till 2011 års Rage, utvecklat av id Software och publicerat av Bethesda Softworks, som teasades väldigt hårt via Bethesdas sociala medier nyligen för att sedan få en trailer samt ett gameplay-reveal i dagarna som gått. Rage fick bra recensioner när det släpptes 2011 och hyllades för sin grafik och action även om berättelsen och karaktärerna lämnade en del att önska. Alltså låter det precis som ett sådant spel som är förtjänt av en uppföljare. Lite likt Assassin’s Creed kontra Assassin’s Creed 2.

Vidare kan vi troligtvis förvänta oss något i Prey-väg från Arkane Studios. I mars publicerades en GIF (med fokus på månen) på spelets Twitter-konto som tyder på att någon form av DLC kan vara på ingång. Isåfall skulle E3 vara det perfekta tillfället att utannonsera detta och i samma veva påminna oss om att Prey fortfarande existerar. Vi får heller inte glömma att Fallout 3 fyller tio i år (herregud, det går fort nu hörni) och att någon form av remaster alternativt Switch-version inte vore någon större överraskning.

LÄS MER OM REMASTERS: Spel som förtjänar remasters

På tal om Switch, alla dessa portar (Doom, Wolfenstein II, Skyrim) tyder på att Bethesda och Nintendo kommer ganska bra överens och att Switch faktiskt är en konsol som är lönsam att utveckla till (vilket knappast var fallet med Wii U). Därför vore jag inte helt överraskad om någon form av exklusiv titel från Bethesda är påväg till konsolen. Bethesda Game Studios har exempelvis hävdat att ett gäng nya IP:s är i görningen, kan detta vara ett av dem? Och när vi ändå talar om trollen…

Bethesda Game Studios, inte att förväxla med Bethesda Softworks, har nyligen presenterat sitt nästa projekt för världen som de kallar för Fallout 76. Exakt vad detta innebär är ännu oklart även om rykten samt detaljer i den nyss publicerade trailern tyder på någon form av onlineupplevelse som utspelar sig långt innan både Fallout 3 och 4. Vad vi vet är dock att mycket krut under Bethesdas konferens kommer läggas på just Fallout 76 och att många frågetecken lär rätas ut i och med detta.

LÄS MER: Sex månader med Player 1: hur glädjen återvände

Innan vi rundar av första delen av ”Inför E3 2018” är det dags för mitt favoritmoment, nämligen spådomar! För att göra det hela lite roligare har jag valt att presentera tre gissningar som, om de går in, ger mig en poäng per spådom. Sedan sammanställer vi detta efter mässan för att se hur det gick för mig.

1. Fallout 3 får en remaster som släpps till samtliga aktuella plattformar inklusive Nintendo Switch.

2. Ett nytt IP kommer utannonseras och det är exklusivt för Nintendo Switch.

3. Vi får se en kort tease för The Elder Scrolls 6 utan releasefönster.

Har jag missat något? Har du några egna förutsägelser? Let me know!