Vi har kommit fram till nästa stopp på vår resa bland årets roligaste presskonferenser och det har blivit dags att vända våra blickar mot härliga, konstiga Ubisoft. Jag säger så med tanke på Ubisofts tendens att göra lite som de vill vilket, med tanke på deras omfattande resurser och supporterskara, de kan göra utan större bakslag. Det är även det som ofta gör Ubisofts presskonferens relativt svår att förutspå, förutom i år. Ubisoft har nämligen på förhand bekräftat närvaron av totalt åtta titlar men menar att det även lär finnas plats för ett par överaskningar.

Vi börjar med vad vi vet.

Utan någon större risk för motsägelser vågar jag påstå att Tom Clancy’s The Division 2 samt nyligen utannonserade Assassin’s Creed: Odyssey kommer utgöra stommen av Ubisofts konferens. Det sistnämnda kom som något av en överraskning för undertecknad då känslan var att lönnmördaräventyren inlett en jargong där lite mer tid än tidigare skulle läggas mellan varje utgåva. Men så blir inte fallet utan vi styr istället kosan mot antikens Grekland till hösten (eller vintern?) och några saftiga rykten gällande egenskapade karaktärer och dialogträd gör åtminstone mig själv måttligt intresserad. När det gäller uppföljaren till 2016 års The Division har jag höga förhoppningar. Min uppfattning är att första spelet i serien har utvecklats fint genom åren och en ordentlig uppföljare känns naturligt.

Vidare har Ubisoft nämnt att ett gäng redan släppta spel kommer medverka under showen. Tråkigt enligt vissa, superskoj enligt många som aktivt spelar spelen i fråga. Det handlar då om Rainbow Six: Siege från 2015 samt fjolårets testosteronbomb For Honor. Ubisoft har ett gott rykte kring uthålligheten gällande släppta spel och troligen handlar det här om någon bastant expansion för de båda titlarna.

Vi verkar även få lite uppföljning kring flera titlar som Ubisoft pratade om under fjolårets konferens. Ubisofts psykologiska VR-thriller Transference med ringbärande Elijah Wood i spetsen lär också få lite tid under årets E3 och beräknas släppas under hösten. Skull & Bones, vilket bäst kan beskrivas som Assassin’s Creed IV: Black Flag fast isolerat till de hyllningsvärda båtstriderna, kommer medverka under konferensen. Även om många, inklusive mig själv, gärna hade sett lite piratande till fots såväl som till havs kan säkerligen Skull & Bones locka till sig sin egen supporterskara.

LÄS MER INFÖR E3: Inför E3 2018: Electronic Arts

Vidare kan vi förväntas se mer från Starlink: Battle for Atlas vilket också medverkade under fjolårets E3. Ubisofts egen version av No Man’s Sky med inslag av toys-to-life väntas släppas under senare delen av 2018. Varför man inte döpte det till No Man’s Skylander är för mig ett mysterium.

Förlåt, jag hittar ut själv.

Det sista bekräftade spelen för årets Ubisoft-konferens utgörs av 2017 års diskutabelt mest känslomässiga ögonblick från E3. Jag talar såklart om Beyond Good & Evil 2. För mig är närvaron av detta spel under årets mässa något av ett mysterium. Under fjolårets utannonsering gavs nämligen intrycket av att projektet inte var särskilt långt gånget. Det talades även om rekrytering till öppna poster hos utvecklarna i fråga och att utvecklingen bytt riktning under de senaste åren. Därför har jag svårt att förutspå vad Ubisoft Montpellier kommer visa upp. Kanske har de slängt ihop någon slags trailer alternativt kommer de bara ut på scenen och bekräftar att utvecklingen ännu inte är avbruten.

De spel som blivit utannonserade för konferens på förhand lär givetvis utgöra en hel del tid, men några överraskningar bör vi såklart räkna med trots detta. Inledningsvis skulle jag kunna satsa min högra örsnibb att Sam Fisher återvänder i form av ett nytt Splinter Cell. Det var ett bra tag sedan senaste spelet i serien och Michael Ironsides återkomst som Fisher i och med en expansion till Ghost Recon: Wildlands kan omöjligt vara ett sammanträffande. Ubisoft skulle inte ta tillbaka en av företagets mest ikoniska karaktärer för att sedan låta det vara. Om man nu inte tycker om att krossa våra hjärtan.

Avslutningsvis kan vi troligtvis räkna med något med inriktning mindre våldsamma inslag. Ett nytt sportspel? Bilspel? Dansande pandor? Svårt att säga. The Crew 2 släpps visserligen nu i juni och ännu ett spel i den genren skulle eventuellt riskera en försäljningsmässig såväl som bokstavlig krock. Däremot kan vi nog räkna med någon form av reklam för nästa del i Just Dance-serien.

IFALL DU MISSADE: Inför E3 2018: Bethesda

Innan vi rundar av har det blivit dags för spådomarna. Tre gissningar, en poäng per korrekt spådom.

1. Michael Ironside kommer ut på Ubisofts scen för att presentera nya Splinter Cell.

2. Watch Dogs 3 utannonseras utan releasedatum.

3. Ubisoft, såväl som Bethesda, presenterar en exklusiv titel för Nintendo Switch.

Har jag missat något? Har du några egna förutsägelser? Let me know!