Jag älskar att både upptäcka och laga mat. Att ha nya kulinariska äventyr tillsammans med min partner på en resturang eller i hemmet är ett av mina små nöjen här i livet. Vi har följt Masterchef Australia tillsammans i fyra säsonger och vi föredrar den australienska versionen eftersom programmet fokuserar på kärleken till mat och kamratskap snarare än artificiell antagonism och uppgjort drama. Det är kul att kolla på recept från Buzzfeed och Tasty för att bli inspirerad eller förundrad. Det är även otroligt skoj att se magplask till bakverk i Netflix-serien “Nailed it” medan jag sällan kan få nog av Tipsy Bartenders drinkar.

Mat fascinerar. Vi måste äta för att överleva men att uppskatta och jaga smaker är en helt annan sida av myntet. Det betyder också att jag värdesätter när spel vill försöka göra något med kokkonst och mat i största allmänhet.

Av den anledningen kommer Player 1 idag riva igång ett tema som går i matens tecken. Jag kommer vara kökschef dessa dagar och tillsammans med mina ordkockar kommer vi bjuda på en välsmakande soppa bestående av tankar om mat i spel. Vi slickar oss redan om munnen efter sett vad månadens meny har att erbjuda.

På måndag inleder vi med en recension på färska Overcooked 2 och på onsdag kommer veckans spelmelodi involvera mat på något vis. Under veckan kommer det delas ut åsikter om kommande Little Dragons Café som i sin tur inspirerade mig att också berätta om vad jag vill ha ut av ett mat- och resturangspel. Vi kommer kika på matens olika roller och funktioner i spel samt kasta upp några roliga listor och kanske recept på sidan.

Jag hoppas ni kommer ha en angenäm vistelse på Player 1 medan vi portionerar ut en smakrik och väldoftande artikel efter en annan under måndens gång. Glöm inte heller att kommentera våra texter eller starta egna matrelaterade diskussioner i vårt forum.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING