Har du kollat in vår lista över kommande spel? Även om 2019 inte verkar bli riktigt lika spännande som 2017 eller 2018 är det uppenbart att det kommer en massa nya spännande spel även det här året. Här är min lista över de kommande spel som jag är mest sugen på att spela just nu:

10. NHL 20

Okej, det här spelet har inte ens avtäckts ännu, men vi kan vara ganska så säkra på att det kommer. NHL har länge varit en av mina favoritserier, men jag har aldrig gjort något seriöst försök att spela det online. Orsaken är tidsbrist och att andra onlinespel, som Splatoon 2 och Overwatch förra året, slagit sig före. Men jag hoppas att jag något år kommer att köpa ett NHL-spel redan när det släpps och sedan verkligen spela en massa online. Blir det i år?

 

9. Journey to the Savage Planet

Spelskaparen Alex Hutchinson skriver varje månad en kolumn om Journey to the Savage Planet i speltidningen Edge. Trots att jag läser hans krönikor med stor behållning, har de aldrig gjort mig särskilt intresserad av själva spelet. Kanske för att hans texter trots allt inte är ohämmad reklam, utan något torrare bakom-kulisserna-bilder om hur spelutveckling går till och hur man affärsmässigt sköter en studio.

Den här texten från Eurogamer ändrade dock helt min inställning till spelet. Hur kan man bli annat än hajpad av meningar som ”Journey to the Savage Planet plots its own course, somewhere between Metroid Prime and Dishonored, for a flavour that’s very much its own” och ”It’s got the colour and character of those early-noughties games that were once loved but aren’t spoken about enough these days – things like Metal Arms: Glitch in the System – and is the kind of thing that’s all too rare these days.” Vill ha!

 

8. Team Sonic Racing

Onrush blev ingen succé och Trailblazers var det nog ingen som spelade, men jag har inte gett upp hoppet för lagbaserade arcadracers. Härnäst på tur står Team Sonic Racing. Sonic & All-Stars Racing Transformed var väldigt kul. Lägg till att flera spelare kan hjälpa till på delad skärm och jag är minst sagt förväntansfull. Och Amy är förstås med!

 

7. Astral Chain

Jag har nyligen börjat spelat Bayonetta. Det är mitt första Platinum Games spel någonsin, och jag kan inte säga att jag är besviken. Spelmässigt är det hur kul som helst, även om storyn och designen är rätt hemsk. Något som däremot inte är hemskt är designen av Astral Chain. Det här spelet ser otroligt läckert ut. Om det är lika kul att spela som det är vackert att titta på kommer det att vara väldigt, väldigt kul.

 

6. What the Golf?

Golfspel är det tråkigaste som finns tycker spelmakarna bakom What the Golf, och de har beslutat sig för att göra det ultimata golfspelet. Efter det här spelet så kommer ingen att vilja göra något golfspel igen. Och det finns ju två typer av spelare här i världen: de som vill ha det här spelet och de som inte sett trailern ännu.

 

5. The Red Lantern

Mitt mål i år är att spela fler spel av speltyper som jag inte brukar spela. Så – åka hundspann, har jag kört något sådant spel förut? Eh, nej. Det här spelet verkar bjuda på både skönhet och hemska händelser. En ljuvlig kombination.

 

4. Catherine: Full Body

Catherine har en speciell plats i min spelsamling, trots att jag aldrig har spelat det. Efter att jag var svårt sjuk i flera månader var spelet det första jag köpte när jag åter kunde besöka stadens spelbutik. Trots att jag älskar Persona-spelen har det dock inte blivit av att spela det. Frågan är om denna nyversion kommer att vara så mycket läckrare att det lever upp till sin titel, eller om nya anti-snusk-Playstation tänker censurera bort halva spelet? Då är det kanske bättre om jag nöjer mig med originalversionen?

 

3. The Good Life

https://www.youtube.com/watch?v=xrWOdfs8QDQ

The Good Life är det första tv-spelet någonsin som jag backat på Kickstarter. Det galna geniet Hidetaka Suehiro, alias SWERY, plus en brittisk småstad full av katter och hundar – hur man kan säga nej till det? Med tanke på att jag redan betalat för det här spelet kan jag vara ganska säker på att jag genast kommer att kasta mig över det, när det förhoppningsvis kommer i vinter.

 

2. Pokémon Sword & Shield

Jag har aldrig spelat något Pokémon-spel. Men någonstans måste man börja och det här spelet ser också riktigt ljuvligt och mysigt ut på förhand. Blir det en höst full av NHL och fickmonster? Jag hade förmodligen redan förhandsbokat det här, om jag bara visste vilken av de båda versionerna som jag vill ha?

 

1. Untitled Goose Game

Hur kan man inte älska precis allt med det här spelet? Du spelar som en gås som gillar att ställa till med rackartyg. Bästa storyn i ett spel någonsin?