Jag hade väntat på den här dagen i över en månad. Äntligen skulle Animal Crossing: New Horizon lanseras. Och nej, det beror inte på att jag personligen väntat olidligt på denna nya del i Animal Crossing-serien. Skälet beror framförallt på att min partner vankat av och an i väntan på detta spel då Animal Crossing tillhör hennes absoluta favoritspelserier.

FÖRRA VECKANS SPECIELLA STUND: Ensam och utlämnad i Resident Evil

Jag hade redan bokat spelet och hade planer att köpa det åt henne sen säkert en och en halv månad tillbaka. Under den tiden har jag tvingats se henne vara deppig över att hon inte var säker på om hon skulle ha råd med det och därmed inte få ta del av det på lanseringsdagen. Veckan före lansering var verkligen hjärtskärande för mig som bryr mig om min flicka väldigt mycket, MEN saken är den att jag bryr mig om överraskningar ännu mer p.g.a. deras förmåga att glädja.

Slutligen anlände dagen då spelet släpptes. Efter jobbet gled jag iväg och hämtade ut mitt bokade exemplar och tog mig hemåt. Men min plan var alltid att överraska Nathalie på ett kul sätt och inte bara ge henne spelet i handen så min tanke var att gömma spelet i något hon naturligt behövde öppna under kvällen. Under veckan hade jag försökt slå in Switch-spel i Marabou-kakomslag eller gräva ner det i lösviktsgodis. I slutändan hamnade hennes Animal Crossing i en fryspizza-förpackning som jag köpt för vi skulle ha middag. Det var inte ursprungsplanen men det skulle visa sig bli den perfekta leveransmetoden.

Eftersom jag kom hem sent och hade lovat att fixa mat så var det fullständigt naturligt att komma hem med exempelvis en fryspizza. Det skulle därför inte heller dröja länge innan planen äntligen kunde sättas i verket.

Jag har som sagt väntat i över en månad på att få överraska henne och därmed kunde det inte blivit mer perfekt när hon plötsligt från ingenstans ledsamt började tala om hur hon troligtvis inte kommer ha råd att skaffa sig spelet även efter löning. Jag trodde knappt mina öron och blev sedan ruskigt förväntansfull då jag visste vad som var på väg att ske.

Detta ämne lyfter hon alltså under samma minut som hon tar upp sin fryspizzakartong, öppnar sidan och låter pizzan med spelet uppe på sig glida ut mitt under sin pågående klagan. Sen blev det knäpptyst i några sekunder. Jag ser hur hon bara glor på spelet som ramlade fram från ingenstans. Jag kunde verkligen se i hennes förvillade ögon hur hon försökte processera vad som precis hände och vad hon tittade på. 

Sen kom reaktionen som jag väntat på i över 30 dagar. Det blev en underbar kombination av tårar och skratt då vi bägge tyckte det var helt ofattbart tajmat och roligt hur detta hände exakt under hennes lilla monolog. Ögonblicket kunde inte blivit bättre regisserat. Vi kramade varandra, skrattade och jag kunde verkligen se och känna hur lycklig jag gjort henne.

Mitt hemlighetsmakeri har varit svårt att hålla med en nedstämd sambo runt mig en längre tid men det var värt allt med tanke på hur perfekt sanningens ögonblick till slut blev. Jag kunde inte bett om en bättre tajmad situation och en lyckligare flickvän till följd.

Nu lever vi lyckligt på Ore Island som grannar bara ett stenkast ifrån varandra och även där fortsätter intimiteten och kärleken frodas genom brev och presenter.

Jag älskar att överraska mitt hjärtas dam och jag kommer fortsätta göra det för gud vad jag älskar att se henne när hon i såna här stunder verkligen inser hur mycket jag älskar henne och vill göra henne lycklig så många dagar i livet som möjligt. Många överraskningar väntar även i framtiden, min älskade.