Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Men före vi presenterar veckans fråga tittar vi på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilket speltema skulle din resturang ha?

En Yoshi-restaurang med olika äggrätter på menyn samt vit och grönprickig inredning. Kassan skulle låta ”Nom!” varje gång man tog betalt ^^
/Nathalie Leth, Facebook

En Vault-Tec-inspirerad matsal där vi endast serverar sweetrolls. Då och då kommer en taskig person vid namn Butch in och försöker sno rätten från något av borden. Kan bli en hit!
/Andreas Lennartsson, Facebook

En Bubble Bobble-restaurang! All inredning skulle vara i pastelliga färger och med genomskinliga ballonger överallt, menyn skulle enbart bestå av godis.
/Josefin Wennergren, Facebook

Kan nog tänka mig en Monster Hunter-restaurang!! Med fokus på grillade och ångade fisk, skaldjur och grönsaker.
/DP, Twitter

Ett Street Fighter-café förstås! Med tanke på att de är World Warriors, så skulle det naturligtvis finnas mat från hela världen; Japan, England, Brasilien… Men inga avancerade rätter, för alla kommer ju att trängas kring arkadkabinetten, så lättare saker att äta medan man väntar på sin tur.
/Martin Eriksson, Twitter

Upplägg för veckans fråga:

Spel handlar ofta om att ge oss känslan att vi kan klara oss mot vilka odds som helst. Men oavsett hur mycket en power fantasy spel kan vara så jobbar spelutvecklare hårt med att skapa utmaningar åt oss vilket nästan motverkar syftet att man skall påstås vara stark och bör fruktas. Det är den här sköra linan spel försöker vandra. Sen finns det fantastiska ögonblick i spel när alla dessa begränsningar kastas åt sidan för att ge oss en riktigt rejäl powertripp under några tillfredställande minuter.. Helt plötsligt förser spelet dig med ett löjeväckande kraftfullt och dödligt vapen eller en förmåga som får dig att känna dig som Stålmannen. Det är stunden då vi inte begränsas av något och bara kan njuta av att vara en ostoppbar kraft som ingen vill komma i vägen för. Därmed lyder veckans fråga:

Vilket spel gav dig en riktigt minnesvärd stund då du kände dig fullständigt ostoppbar? Hur tog den sig uttryck?

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!