Nu när Player 1 haft sin ettårsdag återupplivar vi ”Veckans fråga”. Veckans fråga kommer i överlag denna gång fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Men före vi presenterar veckans fråga tittar vi på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Vilket Playstation-spel vill du se en remake av?

Legacy Of Kain serien! De är fantastiska! Riktigt grymma vampyrspel
/@AngryAndy81, Twitter

Jag vill se Legacy of Kain (Blood Omen, Soul Reaver, Soul Reaver 2, Defiance) i en modern tappnng. Det är bland de bästa berättelser jag tagit del av, men de har alldeles för många år på nacken. Det är ju dock bara de första två som släpptes till PS.
/Nakadai Sundström, Facebook

Syphon Filter. Med dagens teknologi hade det nog varit häftigt att spela igen.
/Stefan Kepec, Facebook

Parasite Eve! Helt klart en av favoriterna till ps1.
/Jonathan Jonte Ohlson, Facebook

The Legend of Dragoon, världens kanske bästa spel. Det vore schysst med uppdaterad grafik och sådär. Är mest sugen på att kunna spela det igen bara. Jag har det på PS1 men jag har ingen tjock-TV längre. Det går visserligen att koppla in i en HDTV med scart/HDMI-konverterare men det blir fördröjning i bilden och i princip omöjligt att göra additions eftersom det kräver timing.
/Ludwig Carl Gustaf Gustafsson, Facebook

Upplägg för veckans fråga:

Nu på tisdag, den 11 december fyller The Legend of Zelda: Ocarina of Time hela 20 år i Sverige. Därför kändes det lämpligt att låta veckans fråga handla om just Zelda-serien. Vi har alla våra skäl varför vi uppskattar Zelda-serien och våra anledningar kan rentav ha ändrats genom åren men jag tänkte att vi tittar på den där komponenten som utgör stommen i ett Zelda-spels pusselutmaningar och minnesvärda bossmöten, nämligen templen. Dessa platser skiftar vilt mellan spelen och vi har alla våra hatobjekt och favoriter. Idag fokuserar vi oss på det vi tycker om. Därmed lyder veckans fråga:

Vilket är ditt favorittempel genom Zelda-seriens 30-åriga historia?

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!