Indie-älsklingen Bastion var oerhört hyllad för sitt soundtrack och i dag skall vi kika närmre på kompositören och lyssna på musikstycket som spelas när eftertexterna rullar.

Spelets soundtrack är producerat och skrivet av Darren Korb. Bastion var det första TV-spelet han komponerade musik till. Innan dess hade han arbetat med att göra musik åt några mindre filmer och TV-serier. Korb var barndomsvän med en av utvecklarna på Supergiant Games och blev ombedd att skapa en råskiss åt Bastion. Studion blev överförtjust och resten är historia.

FÖRRA VECKANS SPELMELODI: Killzone 2 – Helgan Forever

Korb beskriver musikstilen som akustisk frontier trip-hop. Meningen var att väcka känslan av både amerikanskt nybyggarområde och en exotisk fantasyvärld. Enligt Korb själv kombinerar musiken tungt samplade takter i lager tillsammans med akustiska element. Han var fast inställd på att skapa ett soundtrack av den här typen då det var annorlunda och skiljde sig från hur musik från andra dator- och TV-spel låtit tidigare.

Korb träffade onekligen mitt i prick för fansen blev omedelbart förälskade i Bastions sound och krävde genast ett album, något spelstudion varken räknat med eller förberett. Musiken blev på upprepade ställen utnämnd till årets bästa spelsoundtrack och var allmänt hyllad vid sidan av spelet. Spelets avslutningsmelodi, Setting Sail, Coming Home, är ett lysande exempel på Bastions unika, säregna och tilltalande kompositioner. Luta er tillbaka, sätt fötterna på bordet och lyssna.