Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar den gångna spelveckans största händelser och rubriker innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr.

Take-Two köper Farmville-fadern Zynga
Take-Two dyker vanligtvis upp i nyheterna när det handlar om spelserier som Grand Theft Auto eller Borderlands (eller när de inte stämmer företag för otillåten användning av ord som ”Rockstar” eller ”Mafia”). Det är desto mindre vanligt att vi hör talas om företaget i samband med mobilpampen Zynga som i sin tur ligger bakom spel som Farmville och Words with Friends. Det är dock något vi kommer behöva vänja oss vid då Take Two meddelat att de planerar förvärva Zynga för hela 12,7 miljarder dollar, något av en rekordsumma när det gäller uppköp inom spelindustrin. Detta meddelar Take Two via ett uttalande på sin hemsida.

LÄS MER: Hur en Grand Theft Auto-hatare älskade Red Dead Redemption

Kirby and the Forgotten Land får lanseringsdatum i vår
Den rosa filurens kommande äventyr i den postapokalyptiska storstaden kommer ta sin början den 25 mars, detta läser vi via spelets skyltfönster på Nintendos digitala butik. Kirby and the Forgotten Land har utöver det fått sig en rykande färsk trailer som bland annat visar upp spelets samarbetsläge. Du ser den givetvis här nedan.

Stalker 2 försenas till december
För att ett spel ska få sig ett lanseringsdatum behöver ett annat försenas, åtminstone tror jag det är så det fungerar. Det är nämligen så att Stalker 2 (med den officiella titeln S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl) har försenats till den 8 december istället för sin tilltänkta april-lansering. Stalker 2 har varit på tapeten länge och var ursprungligen tänkt att släppas under 2012 innan det skrotades helt för att sedan dyka upp på nytt under E3 2018. Du ser uttalandet i sin helhet från utvecklarna GSC Game World här nedan.

Sony förlänger livslängden på PS4 som en följd av PS5-brist
Det har gått mer än ett år sedan lanseringen av Playstation 5 och det har varit minst sagt utmanande för gemene man att hitta en konsol i sin lokala butik. Komponentbristen som gjort konsolen så pass svår att tillverka har nu gjort att Sony börjat tillverka nya enheter av sin föregående spelkonsol. Tanken är att detta ska lätta aningen på trycket när det gäller den ansträngda PS5-produktionen. Produktionen av fler PS4-konsoler ska även ge Sony bättre utgångsläge i förhandlingar med tillverkningspartners. Tillverkningen av Playstation 4 uppges fortsätta under hela 2022. Detta rapporterar Bloomberg.

Sonys egna Firesprite sägs ha tagit över utvecklingen av nya Twisted Metal
Tidigare har vi kunnat läsa om att ett ännu ej utannonserat Twisted Metal-spel rapporterades vara under utveckling hos Destruction AllStars-utvecklarna Lucid Games. Nu skriver VGC att projektet bytt ägare och ligger nu i händerna hos den nyligen Sony-köpta Firesprite som för tillfället har fullt upp med Playstation VR2-titeln Horizon Call of the Mountain. Det är oklart vad som ligger bakom bytet men den tveksamma lanseringen av Destruction AllStars kan knappast ha gjort Lucid några tjänster. Spelet var ursprungligen tänkt som en lanseringstitel för Playstation 5 men släpptes istället i februari 2021 som en del av den månadens Playstation Plus-bjudning. Exakt vad detta innebär för Lucid Games och deras framtida samarbete med Playstation är för tillfället okänt.

MER TWISTED METAL: Twisted Metal och 20 sekunder

Prenumerationskort för Playstation Now fasas ut i Storbritannien
Förbetalda Playstation Now-prenumerationer kommer försvinna från brittiska butikshyllor senare den här månaden. Enligt ett meddelande som skickats ut till olika spelbutiker i Storbritannien under veckan ska affärer såsom Game ha plockat bort förbetalda prenumerationskort innan stängning den 19 januari. Detta för att förbereda sig inför en kommande kommersiell uppdatering. Enligt en talesperson från Sony beror detta enbart på ett kommande större fokus på allmänna Playstation-presentkort som i sin tur kan användas för Playstation Now-prenumerationer. Detta rapporterar VentureBeat. Samtidigt faller det här agerandet i linje med nyheten om en kommande omarbetning av Playstation Plus som sägs väva in Playstation Now tillsammans med andra tjänster, något som Bloomberg avslöjade i december förra året.

Veckans speltid
För några dagar sedan gick Dying Light 2-utvecklarna Techland ut och meddelade att deras kommande zombielir skulle ta hela 500 speltimmar att spela klart. Nyheten tog knappast emot så som den polska spelstudion tänkt och de var därför snabba med att förklara siffran. Tydligen inkluderade den larvigt höga speltiden allt från huvuduppdrag, sidouppdrag och samlarobjekt till varje enskild dialograd, varje plats och varje slut. Detta hindrade dock inte gänget bakom Shadow Warrior 3 från att berätta vad spelaren kunde åstadkomma med 500 timmar i deras spel.

Veckans inbrottslarm
Vissa menar att du bör ringa polisen om du misstänker att någon håller på att bryta sig in i ditt hem. Det är dock inte säkert det är tillräckligt om tjuven visar sig ha rest ända från snöiga Skyrim. Då gäller givetvis nedanstående kommando.

LÄS MER: Skyrim Anniversary Edition förvandlar betalmoddar till en expansion

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser för kommande upplagor via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan, och glöm nu inte att spara.

Checkpoint!