Jag hade en period i februari då jag avverkade spel på löpande band. Många var små indietitlar som hade legat i min backlog alldeles för länge, till exempel Virginia, The Vanishing of Ethan Carter, Abzû och liknande. Sån befriande känsla att bara checka av dem en efter en (jag har väl nämnt min backlog?).

Efter det recenserade jag lite VR och där någonstans tappade jag fokus känns det som. Bestämde mig för att fortsätta spela Yakuza 0, spelade istället klart Knack. Sedan släpptes senaste Assassin’s Creed: Origins-expansionen Curse of the Pharaoh, började istället spela Battlefield 1 igen efter ett års uppehåll. Sedan recensionsspela Sea of Thieves och nu vidare till Ni No Kuni 2: Reverent Kingdom som jag kämpar på med för att kunna leverera något här om några dagar.

Jag inser att jag behöver planera mitt spelade bättre. Det handlar inte bara om att spela och checka av en efter en, jag behöver också känna momentum och framåtrörelse. Därför måste jag börja blanda in mindre indietitlar mellan storspelen. Kanske en korridorsshooter här och där för att skapa variation mitt bland alla open worlds.

Recensionsspelande är alltid recensionsspelande, det måste spelas när det kommer. Och har samtidigt ett inbyggt driv i deadlinen som måste hållas. Men backlogspelandet måste helt klart planeras lite bättre. Jag ska fundera ut en vettig lösning på problemet lagom tills jag är klar med Ni No Kuni 2: Reverent Kingdom.

Har ni några tips? Låter ni enbart lusten där och då bestämma, eller har ni någon planering?