Hjälp mig planera mitt spelande

1 minuter lästid

Jag hade en period i februari då jag avverkade spel på löpande band. Många var små indietitlar som hade legat i min backlog alldeles för länge, till exempel Virginia, The Vanishing of Ethan Carter, Abzû och liknande. Sån befriande känsla att bara checka av dem en efter en (jag har väl nämnt min backlog?).

Efter det recenserade jag lite VR och där någonstans tappade jag fokus känns det som. Bestämde mig för att fortsätta spela Yakuza 0, spelade istället klart Knack. Sedan släpptes senaste Assassin’s Creed: Origins-expansionen Curse of the Pharaoh, började istället spela Battlefield 1 igen efter ett års uppehåll. Sedan recensionsspela Sea of Thieves och nu vidare till Ni No Kuni 2: Reverent Kingdom som jag kämpar på med för att kunna leverera något här om några dagar.

Jag inser att jag behöver planera mitt spelade bättre. Det handlar inte bara om att spela och checka av en efter en, jag behöver också känna momentum och framåtrörelse. Därför måste jag börja blanda in mindre indietitlar mellan storspelen. Kanske en korridorsshooter här och där för att skapa variation mitt bland alla open worlds.

Recensionsspelande är alltid recensionsspelande, det måste spelas när det kommer. Och har samtidigt ett inbyggt driv i deadlinen som måste hållas. Men backlogspelandet måste helt klart planeras lite bättre. Jag ska fundera ut en vettig lösning på problemet lagom tills jag är klar med Ni No Kuni 2: Reverent Kingdom.

Har ni några tips? Låter ni enbart lusten där och då bestämma, eller har ni någon planering?

En reaktion på ”Hjälp mig planera mitt spelande”

  1. Jag har allt mer blivit en sådan spelare som spelar två timmar av ett spel och sedan byter jag till ett annat spel och spelar två timmar av det och så köper jag ett tredje spel och spela två timmar av det, och det har blivit ohållbart till sist.

    Så nu har jag tagit två beslut: inga nya spel köps under hela 2018. Och jag har gjort en inventering av alla mina spel, fysiska som digitala, och jag har valt ut de hundra som jag är mest sugen på, och sedan rangordnat dem, och nu försöker jag att beta av dem, ungefär tre åt gången. Just nu kör jag Horizon Zero Dawn, Mass Effect 2 och Splatoon 2.

    Och blir jag sugen på något annat någon dag så är jag inte hård mot mig själv, utan kör lite av något av de som är närmast i tur på listan. Men oftast är det ju något av de tre spelen jag vill spela.

    Jag försöker att blanda spel som är rätt olika att spela samtidigt så att jag inte tröttnar. Och det är lite klurigt att planera in spel som spel som Splatoon 2 och Cities: Skylines som man inte kan bli klar med, men det går att sätta upp vissa mål, som att uppnå en viss ranking online eller spela in ett visst antal avsnitt till Youtube.

    Dessutom har jag börjat att spela co-op i soffan med mina vänner varje lördag. En bieffekt av det är att betandet av backloggen de andra dagarna känns mindre konstlad när lördagen med vännerna tillåts vara kaotisk och spontan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *