Den största utmaningen i Forza Horizon 4 är inte att knäppa de andra spelarna på näsan online eller att ta alla achievements i spelet, utan att inte spela så mycket av spelet att jag blir alldeles slut av det. Det här är ett spel som jag hoppas att jag ska spela många månader framöver, och då går det inte att proppa sig så mätt på det att mitt spelande spricker som en ballong.

Speciellt svårt blir utmaningen att inte bara lägga allt annat åt sidan och enbart spela Forza Horizon 4 när det släpps en ny expansion till spelet. Fortune Island är den första expansionen, och det är framför allt tre saker du behöver veta om den.

A) Det är mer av samma goda.

Innehållet i Fortune Island påminner väldigt mycket om innehållet i basspelet. Det finns en del nyheter, som ett nytt PR-stunt som är ett slags minivariant av Freeroam Rush där du får ta din egen väg från en punkt på kartan till en annan, men i det stora hela är det ännu mer av samma ljuvliga rätter som det redan bjudits på i basspelet.

B) Fortune Island är en helt separat ö.

Det fungerar inte som i Burnout Paradise, där du kan ta dig till DLC-ön genom att åka över en bro från fastlandet. Fortune Island är helt separat från grundspelet. Ön är en slags minivariant av grundspelet, där du kan köra de olika tävlingsvarianterna precis som i grundspelet, du kan göra Forzathon Live med andra spelare, du kan samla skyltar genom att köra sönder dem, ön har egna säsongsmästerskap och så vidare.

LÄS ÄVEN: Förändringarna som gjorde Forza Horizon 4 till ett mästerverk

Även om Fortune Island i stort sätt fungerar som ett separat spel, så kan du inte köra expansionen separat, utan du behöver grundspelet för att kunna spela det. Förutom att expansionen lägger till ett rankingsystem som är exklusivt för ön – och som låser upp nya tävlingar och utmaningar på ön – så fortsätter du att levla upp alla de vanliga rankingsystemen, precis som du gör på fastlandet.
Det gör att du som inte skaffat expansionen kan fortsätta att spela grundspelet precis som förut, utan att det innebär några egentliga skillnader, eller att du upplever att det är något som saknas.

C) Är du en stor fantast av Forza Horizon 4 så behöver du expansionen, annars inte.

Med tanke på att Fortune Island inte bjuder på särskilt mycket som är nytt eller annorlunda från det härliga godis som grundspelet bjuder på så är det här en expansion för de som redan spelat över hundra timmar Forza Horizon 4. Förväntar du dig att du kommer att spela färre än hundra timmar av spelet, så räcker innehållet i grundspelet mer än väl för dina syften.

LÄS ÄVEN: Vår recension av Forza Horizon 4

Man kan tänka sig några undantag. Om du tyckte att de första trettio timmarna, när allt var okänt och outforskat, var de bästa timmarna i Forza Horizon 4 kan Fortune Island vara något för dig. Det är en rätt märklig känsla att vara nostalgisk för något som hände för två månader sedan, men det är vad jag upplever när jag anländer till den klippiga, stormiga ön. Att åter få upptäcka och utforska okända platser i Forza Horizon 4, åter hitta skyltar att köra sönder mest överallt och testa helt nya stunts är omtumlande.

Expansionen lägger även till 500 nya gamerscore, för dig som gillar att samla sånt. Och om du gillar att köra bilar nerför klippiga stup, så finns det massor av möjligheter för den saken på Fortune Island.

Är du i desperat behov av in-game-valuta kan expansionen också vara något för dig. Istället för ladorna med gömda bilar i grundspelet så jagar man på Fortune Island efter gömda skattkistor. Var och en av de tio kistorna innehåller en miljon, så det blir en helt del pengar på kontot om du hittar alla. Gåtorna som leder dig mot platserna där kistorna är gömda är också väldigt roliga.

Men Fortune Island är först och främst en expansion för fansen, för dig som redan älskar Forza Horizon 4. Expansionen gav mig precis det jag ville ha av den. Det är svårt att avgöra hur expansionen kommer att leva vidare online i längden. Med tanke på att ön trots allt har en betydligt mer begränsad yta än basspelet, så är frågan hur länge spelarna kommer att stanna på ön innan de återvänder in till land igen? Det finns dock massor av tävlingar och utmaningar på ön, så någon brist på innehåll är det verkligen inte. Hittills har i alla fall jag flyttat över allt mitt spelande till ön. Med samma ljuvliga bandesign som tidigare, nya bilar och helt nya utmaningar är det svårt att inte älska Fortune Island.Det går att köpa expansionen separat eller tillsammans med den kommande andra expansionen i ett paket. Men är du seriös i ditt Forza Horizon 4-spelande så rekommenderar jag definitivt att du köper hela Ultimate-paketet, där de båda expansionerna ingår, tillsammans med en hel del annan godis. Har du inte testat Forza Horzon 4 ännu, så ge det gärna en chans. Även om du inte är tokig i bilar så kan det här vara ett äventyr för dig.