Ända sedan jag tittade på Kommissarie Morse som liten pojk har jag varit förtjust i den brittiska landsbygden. Hedar, får och gamla stenhus. Och de där ljusa badstränderna där det alltid händer roliga saker i engelska komediserier. Det är något speciellt med det brittiska landskapet. Och även om jag återvänt dit många gånger sedan dess genom filmer och TV-serier så har den brittiska landsbygden varit mindre förekommande i spel. Ett antal spel har utspelat sig i London, javisst, men tar vi oss utanför huvudstaden, så ser det mer sparsamt ut. Det kommande The Good Life ser riktigt lovande ut och nu har vi alltså Forza Horizon 4 där vi får köra genom den brittiska landsbygden precis hur vi vill.Forza Horizon 4 är ett otroligt vackert spel. Jag älskar hedarna, de gamla husen, de stora vattenpölarna, höstens vackra färggranna träd, den ”svenska” vintern, de flyende fåren och de smala grusvägarna.

LÄS VÅR RECENSION AV SPELET: Forza Horizon 4

Mest av allt gillar jag stenmurarna. Många av vägarna i spelet är kantade av stenmurar, som det faktiskt är en riktigt skön känsla att köra in i. Det blir nämligen inte tvärstopp av att ramma in i dem, utan de spillras när man kör genom dem och de sänker hastigheten en smula. Så när man hamnat helt fel i en sväng, så kan man till och med bli hjälpt av stenmuren när ens fart dras ner en aning och man kan ta sig in på vägen igen.

Så tummen upp för stenmurar och en stor applåd för den brittiska landsbygden – en av de vackraste världar jag upplevt i ett spel. Om ni ursäktar så tror jag att jag ska plocka fram DVD-boxen med Kommissarie Morse och se ett avsnitt igen. Förresten, någon som vet om Kommissarie Morses bil är med i spelet?