Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Apex Legends var ingen fluga – firar 50 miljoner spelare
Att lansera ett nytt battle royale-spel i dagens klimat är lite som att sälja vatten vid en sjö. Det underlättar dock om vattnet du säljer är gratis samt håller en riktigt hög kvalité. Så verkar också vara fallet med Apex Legends som denna vecka avslöjade att hela 50 miljoner människor spelat spelet, detta rapporterar Eurogamer. Detta innebär också att Apex var snabbare att ta sig till denna milstolpe än närmsta konkurrenten Fortnite. Frågan är bara om dess populäritet kommer kunna hålla i sig likt dess flossande motsvarighet.

LÄS MER: 12 betydelsefulla kvinnor i spelindustrin

Anthem kan krascha din Playstation 4-konsol
Anthem, det senaste åtagandet från Bioware, fick ett ganska svalt mottagande när det lanserades för ett par veckor sedan. Spelet fick bland annat kritik för sitt något ofärdiga skick och sin ihåliga spelvärld. Spelets rykte lär knappast ha förbättrats när vi under veckan fick höra om hur Anthem kunde krascha Playstation 4-konsoler. Att spel kraschar är inget konstigt, men att spelen kraschar själva konsolen är snäppet allvarligare. Flera spelare rapporterar, via Kotaku, att så är fallet. I många fall beter sig konsolen som om någon rykt ur sladden när den legat i viloläge. I andra enstaka fall har Anthem kraschat konsoler till den grad att ytterligare åtgärder krävs för att få igång den igen. EA själva har öppnat upp ett hjälpforum där man uppmanar att drabbade spelare delar med sig av sin kraschinfo. Det är dock i nuläget oklart exakt vad dessa kraschar beror på.

Spel om våldtäkt lanserades på Steam
Steam har länge haft en väldigt öppen inställning till vad som tillåts lanseras på deras plattform. De accepterar egentligen vad som helst så länge produkten inte bryter mot lagen. Denna policy skulle testas ytterligare när utvecklarna Desk Plant lanserade sitt spel Rape Day, vilket osmakligt nog utgår från att spelaren kränker, dödar och våldtar kvinnor för att gå vidare i handlingen. Det tog tack och lov inte lång tid innan spelet upptäcktes och anmäldes av massorna. Rape Day är nu nedplockat från Steam, detta rapporterar Eurogamer.

Sonics filmutseende upprör
Det finns få saker som gör oss så upprörda som när omtyckta karaktärer från vår barndom får en makeover för en nytolkning. Senaste tillskottet i samlingen är definitivt Sonic och hans utseende i den kommande filmen. Vi minns hur internet exploderade när en affisch med den blå igelkottens håriga ben dök upp, nu har vi dessutom fått en titt på hela kroppen som du ser i bilden nedan. Chefsredaktör Alexander passade dessutom på att skriva ner sina egna tankar om igelkottens nya utseende, dessa läser du här.

Undvik direkt ögonkontakt.

Switch får VR-kartong
Nintendo har avslöjat sitt eget VR-headset som en del av Labo-serien. Paketet marknadsförs som det första VR-paketet som familjen kan bygga ihop själva, detta via Nintendos egen hemsida. Medan det kanske inte är VR-paketet som många hade önskat är det likväl ett häftigt tillskott i Nintendos utbud. Startpaketet (som kostar cirka 1000 kr) inkluderar ”Toy-Con VR Goggles” samt ”Toy-Con Blaster” och kommer finnas i butik från och med 12 april.

Ingen presskonferens vid årets EA Play
EA har redan brutit sig loss från själva E3-mässan genom sitt evenemang EA Play. Nu går man ett steg längre och skippar även den traditionella presskonferensen inför årets upplaga. Företaget meddelar via sin hemsida att årets presskonferens uteblir och ersätts istället av en serie livesändningar som kommer fokusera mer på själva spelen och människorna bakom dem. Årets EA Play börjar den 7 juni och vara i tre dagar.

LÄS MER: 9 speltatueringar vi skulle skaffa

Nu kan du streama Playstation-spel i mobilen
Nyheter om streamade spel växer nästan på träd nu för tiden. Medan Playstations ”Remote Play”-app länge funnits tillgänglig för datorer samt Playstation Vita nås vi nu av nyheten att samma funktion har lanserats för iOS-användare, det vill säga användare av iPhone och iPad. Tjänsten saknar i nuläget några viktiga funktioner såsom stöd för DualShock 4 (kontrollen som används till Playstation 4) och möjligheten att spela via mobilt nätverk. Du kan läsa om applikationens övriga specifikationer på App Store. Appen finns även tillgänglig för Sonys egna Xperia-telefoner, vilket kan indikera att en bredare Android-version inte är jättelångt borta.

Lego Marvel Collection – 12 mars
Massor med superhjältar, massor med Lego. Släpps till Playstation 4 och Xbox One.

The Caligula Effect: Overdose – 12 mars
Japanskt rollspel med extra allt. Släpps till Playstation 4, Nintendo Switch och PC.

Rico – 12 mars (Playstation 4), 13 mars (Xbox One), 14 mars (PC, Nintendo Switch)
Härligt lökig polishistoria i spelform. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

The Division 2 – 15 mars
Utforska och överlev en sönderfallande värld. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

One Piece: World Seeker – 15 mars
Utforska och upplev en episk handling med en urläcker anime-inspirerad kuliss. Släpps till Playstation 4 och Xbox One.

Veckans let’s play
Släpp allt du har i händerna, Jack Black har spelat Brütal Legend och publicerade det på YouTube. Det var inte särskilt längesedan världens bästa Jack Black utannonserade sin motvikt mot Pewdiepie: JablinskiGames. I skrivande stund har kanalen nära 4 miljoner prenumeranter och nu har äntligen Black lagt upp en ordentlig let’s play. Jag tror dessutom han knappast kunde gjort ett bättre val att spel. Ta en titt!

Veckans modd
Nu kommer jag vara ovanligt bakåtsträvande och faktiskt inkludera innehåll som dök upp på nätet under föregående vecka. Av någon anledning så lyckades jag dock missa det helt, och när jag idag upptäckte inlägget kunde jag inte lämna det ute i kylan. Det handlar om en modifikation för Resident Evil 2 som släpptes tidigt i år. Ifall du tyckte att en Mr. X som långsamt vandrar mot dig var obehaglig, då bör du sluta läsa här. Du har blivit varnad.

https://twitter.com/clxireredfield/status/1101902985012092930?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1101902985012092930&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fz.se%2Fnyhet%2F279210-vill-du-gora-resident-evil-2-lite-laskigare-byt-ut-mr-x-mot-taget-thomas

Veckans dokumentär
Spel skapas av människor. Det är något jag inte kan poängtera nog många gånger. Jag ser allt för ofta olika individer som kastar ur sig negativa och nedlåtande kommentarer om spel och spelutvecklare på grund av en och annan bugg. Till er, och alla andra med för den delen, vill jag varmt rekommendera den senaste dokumentären från Noclip om spelet Astroneer. Här får vi uppleva en väldigt äkta historia om hur det kan gå till när ett spel skapas, med alla komplikationer det kan innebära.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Dead or Alive 6

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!