Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

“Fotboll_forever_94” är ett minne blott – snart kan du byta PSN-namn
Grisar kan flyga, helvetet har frusit till is och snart kan vi byta ut våra PSN-namn. Via ett inlägg på Playstation-bloggen meddelar Sony nu att funktionen är på ingång. En beta-period kommer inledas inom kort innan tjänsten lanseras för samtliga användare. Enligt inlägget kommer första namnbytet vara kostnadsfritt för att sedan kosta ungefär 100 svenska kronor (cirka 50 kronor för dig som är PS Plus-prenumerant). Beta-perioden kommer inledas i november månad innan funktionen görs tillgänglig för samtliga användare tidigt under nästa år.

Sony har indirekt bekräftat Playstation 5
Vi fortsätter på Playstation-spåret. Att Sony skulle lansera en konsol för kommande generation har inte direkt varit någon högoddsare. Och fastän det inte gjorts officiellt ännu är det väldigt tydligt att en ny Playstation-produkt är på ingång. Detta på grund av ett citat från Sony-chefen Kenichiro Yoshida där han belyser vikten av att ha hårdvara redo för kommande generation, detta rapporterar Eurogamer. Även om Yoshida inte nämner namnet ”Playstation 5” råder det få tvivel om att det är vad konsolen kommer kallas.

LÄS MER: Intervju med skaparna bakom Call of Duty: Black Ops 4

Ta en närmare titt på höstens ödemarker
Om du är en av dem som vill se mer av novembers postapokalyptiska äventyr innan du gör ett inköp har jag goda nyheter. Internet är just nu översvämmat av förhandstittar och spelvideos från kommande Fallout 76. Detta tack vare diverse spelsidor och youtubers som fick möjligheten att testa spelet för en tid sedan. En av alla dessa kanaler är Bethesda-specialisten MrMattyPlays. Du ser hans förhandstitt i klippet nedan.

Snart kan du spela dina Xbox-spel i telefonen
Möjligheten att streama spel på olika sätt har länge varit på tapeten. Nu tar Microsoft ytterligare steg mot spelande på andra enheter än den traditionella konsolen. Detta genom den nyligen utannonserade tjänsten Project xCloud som kommer låta användare streama högkvalitativa konsolupplevelser till apparater såsom mobiltelefoner. En offentlig prövoperiod kommer inledas under nästa år. I föregående upplaga av Checkpoint! rapporterade vi om Googles liknande insatser via Project Stream, som nu inlett sin försöksperiod i USA.

Microsoft kan vara påväg att köpa studion bakom Fallout: New Vegas
Enligt insatta källor är Microsoft väldigt nära att köpa Obsidian Entertainment, detta rapporter Kotaku. Enligt Kotakus källor är överenskommelsen klar till 90 % och det är snarare en fråga om när än om. Microsoft avslöjade under E3 2018 att man införskaffat flera förstapart-utvecklare för utöka sin egen spelproduktion. Obsidian, som är kända för bland annat Fallout: New Vegas, Knights of the Old Republic II och Pillars of Eternity, hade säkerligen varit ett fint tillskott till den samlingen.

Kom närmare Pandora än någonsin tidigare – Borderlands 2 VR är på ingång
2012 års Borderlands 2 får VR-behandling och släpps till Playstation VR den 14 december i år. Borderlands 2 VR, som nu endast kommer kunna upplevas i sitt enspelarläge, låter dig erfara spelet i all sin ära men med några förändringar för att bättre passa plattformen. Du ser lanseringstrailern nedan.

Se Max Payne-utvecklarnas nya spel i action
Nyligen utannonserade Control från Remedy Entertainment (Max Payne, Alan Wake och Quantum Break) har fått en ny spelvideo. Videon visar upp spelets hjälte med tillhörande superkrafter. Spelet påminner helt klart en del om studions senaste projekt, Quantum Break, även om vi här verkar gå miste om de TV-serie-långa filmsekvenserna. Du kan se klippet i sin helhet här.

LÄS VÅRA RECENSIONER: WWE 2K19

Arbeta som influencer i nästa Sims-expansion
Nästa expansions-paket till 2014 års The Sims 4 släpps 16 november, med det följer ett nytt intressant karriärval. Kotaku rapporterar att expansionen, som på engelska kommer få namnet The Sims 4: Get Famous, låter din sim jaga berömmelsen genom antingen skådespeleri eller via en karriär som influencer. Det är sannerligen ett intressant sätt för EA att hänga med i dagens kändisskap. Detta är dock inte första gången spelserien utforskar berömmelse. The Sims: SuperstarThe Sims 3: Late Night och The Sims 3: Showtime faller samtliga under liknande kategorier.

Mobilspel att hålla koll på
Ubisoft har nyligen utannonserat att ytterligare en upplaga av Assassin’s Creed-serien kommer till mobiler. Det handlar dock inte om det traditionella smyga-och-knivhugga-konceptet vi blivit så vana vid. Spelet kommer från studion Behaviour Interactive, som även gav oss Fallout Shelter, och kretsar kring samma management-upplägg som studions tidigare spel. Assassin’s Creed Rebellion, som spelet heter, släpps till iOS och Android den 21 november. Du ser lanseringstrailern här. Och när vi ändå talar om mobilspel är det nu bekräftat att 2016 års bondgårdsrollspel Stardew Valley släpps till iOS den 24 oktober. Detta meddelar utvecklaren ConcernedApe via sin hemsida. En Android-version är också bekräftad men inget releasedatum finns ännu tillgängligt där.

Din Xbox-avatar har levlat upp
Xbox-avatarer har varit en del av våra profiler sedan Xbox 360-tiden. Nu har systemet fått en väl förtjänad uppgradering, detta skriver Eurogamer. Det nya systemet är en del av oktober månads konsoluppdatering, som nu är tillgänglig för alla. Det nya systemet innebär dock att kläder och accessoarer du köpt tidigare nu är obrukbara, därför är det även möjligt att använda det gamla systemet.

LÄS FLER RECENSIONER: Fist of The North Star: Lost Paradise

Netflix Witcher-serie rollbesätter Ciri och Yennefer
Vi vet sedan tidigare att stålmannen Henry Cavill kommer iklä sig rollen som Geralt of Rivia i den kommande Witcher-serien från Netflix. Nu är det även bekräftat att Freya Allan och Anya Chalotra blivit tilldelade rollerna som Ciri respektive Yennefer. Detta skriver The Hollywood Reporter. I nuläget har inget release-datum för tv-serien avslöjats.

LEGO DC Super-Villains – 16 oktober
Det är dags för skurkarna att få den uppmärksamhet de förtjänar. Släpps till Playstation 4, Xbox One, PC och Nintendo Switch.

Starlink: Battle for Atlas – 16 oktober
Spänningsfyllda rymdäventyr väntar, med eller utan tillhörande leksaker. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

Warriors Orichi 4 – 16 oktober
Japansk hack ’n slash i sitt esse. Släpps till Playstation 4, Xbox One, PC och Nintendo Switch.

Syberia 3 – 18 oktober
Upplev det tredje kapitlet i Kate Walkers berättelse. Släpps nu till Nintendo Switch.

Dark Souls Remastered – 19 oktober
Gör dig redo för att dö, igen. Släpps nu till Nintendo Switch.

Soulcalibur VI – 19 oktober
Upplev nästa del i Bandai Namcos ikoniska fightingserie. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Veckans tweet
Det är inte alltid så lätt att hålla koll på alla upplagor i diverse spelserier. När vi dessutom lever i en tid full av omstarter och portar till höger och vänster blir det ännu lite knepigare. Några som belyser detta dilemma på ett klockrent sätt är Twitter-användarna @britishgaming och @JoeyPockett. Du ser deras inlägg nedan. Inga konstigheter, eller hur?

Veckans kommentar
Det finns olika sätt att bemöta frågor från journalister. Det vanligaste svaret när frågan handlar om hemligheter är såklart att totalt blåneka alltihop. Därmed inte sagt att du inte kan göra det med glimten i ögat. Representanter från Obsidian Entertainment visade prov på detta när de fick frågor om den ryktande överenskommelsen med Microsoft. Detta via en artikel från Kotaku:

De har inte fel.

Veckans videoklipp
Videoklipp där personer illustrerar hur kända spel skulle kunna gestalta sig i verkligheten är inget nytt. Spel som Grand Theft Auto och Skyrim har underhållande representanter inom det fältet. Veckans videoklipp flyttar fokus till en annan spelserie och är, trots sin enkelhet, härligt skrattframkallande.

https://twitter.com/Matt_LaMar_/status/1048789591204012032

LÄS MER: Har Forza Horizon 4 för många belöningar?

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!