Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer även belysa allt från roliga tweets till hjärtevärmande historier och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Splinter Cell blir animerad Netflix-serie
Snart kommer vi förhoppningsvis få skriva nyheter om ännu ett spel i den populära Splinter Cell-serien, men inte idag. Istället handlar veckans rubriker om en animerad serie som ska ta plats i Sam Fishers värld. Det är Variety som avslöjar att två säsonger med Derek Kolstad (mest känd för John Wick-filmerna) bakom pennan är beställt hos streamingjätten. Tidsramen för serien är i nuläget oklar.

LÄS MER: Konsolkriget är över: Playstation vann (men inte på det sätt du tror)

Beyond Good & Evil blir film
Vi fortsätter i kategorin Ubisoft-spel som blir Netflix-produktioner då vi kan rapportera att en film i samma universum som Beyond Good & Evil är under produktion. Enligt Hollywood Reporter är det Detective Pikachu-regissören Rob Letterman som ska styra spakarna på luftskeppet.

Multiplayer i Halo Infinite blir gratis
Det har viskats om det, och nu är det bekräftat. Multiplayer-delen av det eftertraktade Halo Infinite blir free-to-play. Detta innebär alltså att de som endast vill uppleva spelets sociala sida inte behöver öppna plånboken när spelet lanseras senare i år. Dessutom meddelar utvecklarna att spelläget kommer stödja 120 bildrutor i sekunden på Xbox Series X.

Nya Battletoads har äntligen ett lanseringsdatum
Det har gått 26 år sedan senast, men nu är snart Battletoads äntligen tillbaka. Sedan spelet avslöjades under E3 2018 har det haft ett aningen osäkert lanseringsdatum, men nu vet vi att det senaste spelet i den anrika serien kommer ut den 20 augusti. Battletoads släpps till PC och Xbox via Game Pass.

Animal Crossing får drömmande uppdatering nästa vecka
Under sommaren har vi kunnat utforska våra öar genom att dyka ner i det närliggande vattnet. Nu börjar det dock bli dags att dyka ner i sängen i och med spelets kommande uppdatering. Från och med den 30 juli har spelare haft funktionen att besöka andras öar genom sina drömmar, ett tillstånd där inga förändringar sparas. Dessutom kommer varje söndag fyllas av färgglada fyrverkerier, så håll utkik under kvällen. Förhoppningsvis kan detta underhålla spelare tillräckligt innan den stora höstuppdateringen landar senare i år. Detta skriver Eurogamer.

LÄS MER: Speciella stunder: Animal Crossing: New Horizons som pizzatopping

Blixtrande snabb Playstation 5-funktion avslöjades för tidigt
Spel till Playstation 5 kommer ge oss möjligheten att hoppa direkt till utvalda delar utan någon vidare laddningstid, åtminstone om vi ska tro på en numera raderad Gamereactor-artikel. Spelet som artikeln i fråga handlade om var racingspelet WRC 9 där spelare kommer kunna starta specifika tävlingar direkt från konsolens startskärm. Detta låter sannerligen som ett logiskt sätt att nyttja konsolens SSD-minne, även om informationen publicerades aningen för tidigt.

Hawkeye kommer till Marvel’s Avengers
Förra veckan kunde vi berätta exakt när betan för det kommande Marvel’s Avengers drar igång, och denna veckan är inte sämre när det gäller elastanbeklädda nyheter. Under det senaste avsnittet av spelets nyhetsprogram War Table fick vi ta en närmare titt på vad betan kommer innehålla. Mest noterbart var dock avslöjandet av den hett efterfrågade Hawkeye som siktar in sig på att ansluta till striden en stund efter spelets lansering. Du hittar hela programmet här nedan.

Private Division köper Ori-utvecklare
I och med att Ori and the Blind Forest såväl som Ori and the Will of the Wisps varit exklusiva för Xbox och PC var det nog många som trodde Microsoft skulle slå till och köpa upp utvecklarna Moon Studios, men så blir icke fallet. Istället blir det Private Division, som bland annat publicerade Obsidians The Outer Worlds, som köper studion. Utöver Moon Studios har Private Division också köpt indie-utvecklarna Roll17 och League of Geeks. Detta skriver Eurogamer.

Hyper Scape släpps officiellt i augusti
Ubisofts försök till att slå sig in på den välbefolkade battle royale-marknaden fortsätter när det sci-fi-inspirerade Hyper Scape släpps officiellt i och med spelets första säsong den 11 augusti. I och med lanseringen kommer spelet också dyka upp till Playstation 4 och Xbox One utöver PC. Du hittar en trailer för spelets första säsong här nedan.

Fall Guys: Ultimate Knockout – 4 augusti
Partyspelet där endast den starkaste överlever. Släpps till Playstation 4 och PC.

HÅLL KOLL PÅ HÖSTENS SPELSLÄPP: Lanseringslista 2020

Fast & Furious Crossroads – 7 augusti
Filmspelens filmspel är på ingång. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Horizon Zero Dawn – 7 augusti
Det kritikerrosade äventyret kommer till datorer. Släpps nu till PC.

Veckans PR
Det är inte första gången vi uppmärksammar klyftig marknadsföring här i Checkpoint, men jag undrar om inte denna är bland de bästa. Det Mario Party-liknande battle royale-spelet Fall Guys är just nu i full fart med ett sista beta-test inför spelets lansering, förutsatt att personen bakom det officiella kontot fick ut några beta-nycklar.

Veckans spindelsubstitut
Grounded är enligt Obsidian själva årets minsta spelsläpp. Åtminstone sett till spelets premiss där du styr en kraftigt förminskad människa som tvingas slåss mot numera skräckinjagande småkryp. De som vill har dock möjligheten att förvandla spelets spindlar till vita klumpar, men jag undrar om inte det bara gör saken värre?

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!