Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Red Dead-utvecklarna i blåsväder
Under veckan som gick har det blåst en hel del kring Rockstar Games. Detta på grund av en intervju med ett av studions överhuvuden, Dan Houser. Historien är mer nyanserad än vad vi kan formulera i ett enskilt stycke, men vi gör ett försök.

I en överlag intressant text av sidan Vulture sticker ett stycke ut lite extra. I samband med en utläggning om hur otroligt mycket skriven dialog spelet innehåller nämner Houser att studion arbetat 100 timmar i veckan flera gånger under 2018. Detta var något som fick övriga industrin att reagera. Kort därefter släppte Houser ett utlåtande via Kotaku. Där påpekar han att citatet i fråga endast gällde honom själv och tre andra högt stående medarbetare under tre veckors tid.

I samband med detta gavs även företagets anställda lov att skriva om sina upplevelser på sociala medier, vilket tidigare inte varit tillåtet. Nyhetssidan VG247 har sammanställt flera av dessa utlåtanden. Vissa nämner hur arbetsvillkoren inte alls varit särskilt utmanande medan andra har andra uppfattningar. Hur som helst är utmanande arbetsvillkor i samband med ett spels lansering (”crunch”) inget nytt inom spelindustrin och är sannerligen ett problem som bör tas på största allvar.

LÄS MER: Vad gör ett spel bra?

Personliga meddelande kraschade PS4-konsoler
Vi visste alltid att det fanns en fara i att chatta med främmande människor. Under veckan som gått inkom flera klagomål angående privata meddelande som sades krascha din Playstation 4-konsol och tvingat dig till en fabriksåterställning, detta skriver Eurogamer. Problemet ska sedan dess ha fått en lösning via Playstations brittiska Twitter-konto, även om inget officiellt utlåtande har publicerats.

Marvel’s Spider-Man får nytt innehåll
Under tisdag nästa vecka släpper Insomniac Games sitt första tilläggspaket till septembers stora spindeläventyr. I veckan fick vi även lite nya detaljer kring tillägget för Marvel’s Spider-Man. Via ett inlägg på den officiella Playstation-bloggen avslöjas att expansionen kommer inkludera ett gäng trophies, nya dräkter, fiender och aktiviteter utöver de nya handlingsuppdragen. Handlingen sägs cirkulera kring skurken Black Cat, även känd som Peter Parkers kärleksintresse Felicia Hardy. Dessutom är spelets så kallade New Game Plus (där du tillåts spela spelet igen men med alla uppgraderingar från din första genomspelning) såväl som en ny svårighetsgrad nu tillgängligt för alla.

Playstation-exklusiva Day’s Gone försenat
Det Playstation-exklusiva zombie-jägare-på-motorcykel-spelet Days Gone har försenats. Det bekräftar Sony via ett inlägg på den officiella Playstation-bloggen. Det nya datumet för spelets lansering är nu 26 april, istället för det tidigare utannonserade 22 februari. Anledningen till förseningen sägs vara spelets behov av ytterligare polering. Vi kan dock inte låta bli att fundera kring huruvida februaris fullspäckade schema (Anthem, Metro Exodus och Crackdown 3) också haft något med saken att göra.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Call of Duty: Black Ops 4

Sean Bean dör igen – den här gången i Hitman
Nästa del i Hitman-serien släpps under kommande månad. Nu är det även bekräftat vem som kommer agera som spelets första så kallade Elusive Target (uppdrag som är tillgängliga endast under en begränsad tid). Det blir ingen mindre än filmdödens mästare Sean Bean. Med tanke på skådespelarens speciella historia gällande filmroller är det ett intressant och klockrent val av utvecklarna IO Interactive. Utannonseringen ackompanjeras även av en riktigt häftig trailer som du kan se nedan. Hitman 2 släpps den 13 november till Playstation 4, Xbox One och PC.

The Quiet Man har en intressant twist andra gången du spelar
Det nyligen utannonserade The Quiet Man från Square Enix, där huvudkaraktärens dövhet har en direkt inverkan på spelets design, får sig en spännande förändring när du spelar det för andra gången. Eftersom spelarkaraktären är döv översätts detta direkt till spelarens upplevelse som kommer få uppleva spelvärlden utan ljud, åtminstone första gången. Det är Eurogamer som rapporterar att den som spelar spelet för andra gången kommer få göra så med en fullt fungerande hörsel. Även om det är en intressant vändning att få höra allt som pågår runtikring är det sannerligen ett konstigt beslut att plocka bort ett av spelets mest iögonfallande (eller iöronfallande) element. The Quiet Man släpps den 1 november till Playstation 4 och PC.

LÄS MER: Sex saker som sticker ut i Assassin’s Creed Odyssey

Red Dead Redemption 2 får lanseringstrailer
Dagen R närmar sig med stormsteg. Nästa gång jag sitter och skriver veckans Checkpoint har många av oss hunnit doppa tårna i ett av årets (och kanske generationens) absolut största spel. Därför känns det passande att avsluta veckans nyhetssektion med lanseringstrailern för Red Dead Redemption 2. Trailern ger oss inte mycket mer än en liten ledtråd om vart historien kan väntas ta vägen. Om inget annat skickar den upp hype-mätaren till 11.

Just Dance 2019 – 23 oktober
Årets utgåva av den virtuella dansmaskinen. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

My Hero One’s Justice – 26 oktober
En populär mangaserie får nytt liv i denna arena-brawler. Släpps till Playstation 4 och Nintendo Switch.

Red Dead Redemption 2 – 26 oktober.
Anledningen till kommande veckas skrala lista. Släpps till Playstation 4 och Xbox One.

Veckans patch
Ni kommer väl ihåg facklorna och högafflarna som hojtade om grafiska nedgraderingar inför lanseringen av Marvel’s Spider-Man? En vokal minoritet var dessutom väldigt upprörda över avsaknaden av vattenpölar på ett av spelets hustak. Ja, jag vet. Hur som helst har nu utvecklarna Insomniac Games åtgärdat det ”problemet” på bästa möjliga vis.

Veckans erbjudande
Köp tacos och få ett Xbox One X. Det är sannerligen veckans matrelaterade spelsnackis. Den amerikanska restaurangkedjan Taco Bell har inlett en kampanj där kunder som köper en viss maträtt från menyn har chans att vinna en skräddarsydd version av Microsofts kraftfullaste konsol någonsin. Mest anmärkningsvärt är att konsolens ger ifrån sig restaurangens signifikativa klockringning när den startas upp. Det är tydligt att det handlar om något slags psykologiskt experiment där vinnarna ska bli hungriga varje gång de vill spela. Det återstår att se huruvida Taco Bells ondskefulla plan kommer visa sig lönsam.

Vi borde vara tacksamma att den inte kommer med några taco-stickers.

Veckans Mario
Och ni som tyckte Marios bröstvårtor var stötande. Nu släpper Nintendo ännu en kontroversiell utstyrsel till allas favoritrörmockare genom 2017 års Super Mario Odyssey. I sann Halloween-anda kommer Mario nämligen få möjligheten att klä ut sig till en läskig zombie med tillhörande yxa i huvudet. Det är sannerligen inte lika barnvänligt som tidigare outfits, även om Mario fortfarande ser väldigt gullig ut.

It’s a me, BRAAAINS!

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!