Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Luigi’s Mansion 3 får spöklikt lanseringsdatum
Den efterlängtande uppföljaren till rörmokarens trogna broder och följeslagare får ett lanseringsdatum. Ett spöklikt sådant. Den 31 oktober är det alltså dags att kliva tillbaka in i Luigi’s Mansion med det tredje spelet i serien. Spelet släpps till Nintendo Switch.

Juventus blir fiktivt lag i FIFA 20
FIFA-serien har länge haft de allra flesta rättigheterna i fotbollsvärlden, nu bryter dem dock samarbetet med klubben Juventus – som istället ersätts av det fiktiva laget Piemonte Calcio. Medan själva laget kommer vara påhittat ska det likväl bestå av verkliga spelare. Detta meddelar EA på sin hemsida.

Ny Switch-modell får förbättrat batteri
Och det är väl i stort sett det enda som är förbättrat med den nya Switch-modellen. Man skulle kunna likna det med att Sony började rulla ut Playstation 4-konsoler som tydligen skulle ha bättre fläkt. Medan den tidigare versionen av Nintendo Switch hade en batteritid mellan 2,5 och 6,5 timmar ska den nya varianten klara av 4,5 till 9 timmar på en enskild laddning. Detta skriver Nintendo på sin hemsida. Det ryktas att Nintendo även jobbar på någon typ av Pro-modell, men vi borde inte förvänta oss någon mer information om den i år.

LÄS MER: Första titten på Nintendo Switch Lite

Tim Willits lämnar id Software
I 24 år har Tim Willits varit id Software trogen, men nu går han vidare mot nya äventyr. Vad det blir härnäst för Willits vet vi dock inte, men han berättar att mer information angående hans framtid kommer efter QuakeCon i slutet av juli. Han försäkrar oss också om att alla pågående projekt ligger i goda händer och de kommer inte att påverkas av hans avgång. Nyheten!

The Witcher från Netflix får en första trailer
Äntligen! Som vi väntat! Under Comic-Con i San Diego släppte Netflix äntligen en trailer för den kommande The Witcher-serien med bland annat Henry Cavill i huvudrollen som Geralt.  Seriens första säsong kommer bestå av åtta avsnitt och beräknas ha premiär under slutet av 2019. Mycket mer än så finns inte att säga för tillfället, mer än att du borde kolla in trailern illa kvickt!

Nya detaljer om Google Stadia
Ett Netflix för TV-spel har många kallat den komma speltjänsten Google Stadia, men riktigt så blir det tydligen inte. Google hävdar, via en AMA på Reddit med Andrey Doronichev, att det kommer vara mer likt Xbox Live och Playstation Plus. Snarare än att få tillgång till ett helt sortiment med spel från start kommer tjänstens Pro-prenumeranter kunna ta del av ungefär ett gratis spel varje månad. Spelet i fråga kommer dock fortfarande finnas kvar efter månadens slut. De som anmäler sig tjänstens kostnadsfria abonnemang kommer istället få betala för varje enskilt spel.

Ubisoft avslöjar startsortimentet för Uplay+
På E3 i år fick vi veta mer om Ubisofts Uplay+, Ubisofts egen prenumerationstjänst för PC-spelare. Då fick vi veta att tjänsten skulle ha cirka 100 spel vid lansering, och nu finns hela listan med spel att skåda här. Förutom de kommande storspel Watch Dogs: Legion och Ghost Recon: Breakpoint kommer prenumeranter få ta del av äldre klassiker som exempelvis Beyond Good & Evil och Prince of Persia: Sands of Time. Tjänsten lanseras under september i år och kommer kosta ungefär 15 dollar i månaden.

Pawarumi – 24 juli
Upplev ett högexplosivt retrofuturistiskt rymdkrig. Släpps nu till Xbox One och Nintendo Switch.

Fire Emblem: Three Houses – 26 juli
Den omtyckta rollspelsserien får ett helt nytt äventyr. Släpps till Nintendo Switch.

HÅLL KOLL PÅ ÅRETS SPELSLÄPP: Lanseringslista 2019

Wolfenstein: Cyberpilot -26 juli
Kom närmare nazistutrotningen än någonsin tidigare. Släpps till Playstation VR och PC.

Wolfenstein: Youngblood – 26 juli
Ge dig ut på neonfylld nazistjakt tillsammans med en vän. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Veckans självplågeri
Super Mario Maker 2 hann knappt leta sig ut på butikshyllorna innan spelets imponerande community var i full färd med att bygga iögonfallande banor. Vissa tog det hela ett steg längre, vilket vi ser prov på i klippet nedan. För att få publicera en egen bana i spelet måste du dock först ha klarat den själv. Det verkar dock inte ha hindrat särskilda spelare från att ha skapa fullständigt skräckinjagande utmaningar.

Veckans PR
PR-folk är ofta första utposten för kritik från spelare och får därmed utstå en hel del. Ofta är det dessutom kritik mot element som företagens PR-anställda inte kan göra särskilt mycket åt. Detta var ett budskap som personen bakom Electronic Arts egna Twitter-konto ville förmedla på bästa möjliga sätt.

Veckans återanvändning
Om ni någonsin undrade vad som hände med alla miljoner Kinects som skulle ingå i varje Xbox One-konsol men som få konsumenter valde att behålla så har jag troligtvis hittat svaret. Den amerikanska federala myndigheten Transportation Security Administration insåg nämligen att maskinen var optimal för att hålla koll på misstänksamma passagerare vid Newark Airport i New Jersey. Frågan är om även röstkommandon används? Airport: off.

LÄS MER: Riven – Escaperummens digitala farfar

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!