Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

En ny State of Play är på ingång
Playstation ska sända en ny State of Play-konferens nu på tisdag och förhoppningsvis visa upp en del smaskiga nyheter. Det är även bekräftat på flera håll att mer information angående The Last of Us Part II kommer närvara. Vad det nu kan vara går det än så länge bara att spekulera i, även om ett lanseringsdatum känns högst troligt. Hursomhelst lär du inte vilja missa State of Play nu på tisdag.

E3 2020 kan bli en ny riktning för mässan
I dagarna har ett förslag om hur den etablerade E3-mässan kan tänkas se ut i framtiden kommit upp till ytan. Tanken är att E3 ska gå lite i samma riktning som Gamescom med fokus på fler besökare vid mässan. Det pratas om att hela 10 000 fler åskådare kan få komma in på E3 i och med nästa års mässa. ESA vill att mässan ska handla mer om fans, influencers och media än tidigare år. Om det blir något med det får vi se, men visst låter det spännande. Nyheten!

Launcher-festen fortsätter – nu hoppar även Rockstar på tåget
Vilka utgivare har inte en egen game launcher vid det här laget? Nu har även en av de största hoppat på tåget – nämligen Rockstar. Och de lockar med ett gratis exemplar av San Andreas vid nedladdning av klienten som finns tillgänglig redan nu. Detta avslöjar Rockstar själva via sin hemsida.

MER FRÅN ROCKSTAR: Red Dead Redemption 2

Bioware dumpar Anthems DLC-plan
Det var tänkt att Bioware skulle expandera Anthem i form av flera akter som bygger upp världen med mer innehåll, men nu går de ifrån det och kommer istället släppa säsongsuppdateringar. Det gör i sin tur att de kan fokusera lite mer på de grundläggande problemen Anthem dras med. Nyheten!

Final Fantasy 7-remaken får klassiskt spelläge
Den länge omtalade och efterlängtade remaken kommer få ett läge som garanterat kommer glädja äldre fans av serien. I nyversionen av det omtyckta spelet kommer det finnas ett så kallat klassiskt spelläge med bland annat turordningsbaserade strider. Detta informeras av spelets officiella Twitter-sida.

Det charmiga Knights and Bikes blir tv-serie
Knights and Bikes är knappt en månad gammalt, men det står redan klart att spelets värld och karaktärer blir skådeplats för en kommande tv-serie. Tv-serien kommer produceras av Tiger Aspect Productions och har i nuläget inget premiärdatum. Detta rapporterar Eurogamer.

Batman-frossa på Epic Store
Hela sex (!) Batman-titlar är gratis i Epic Store! Det är samtliga spel i Arkham-trilogin som är gratis, samt alla LEGO Batman-spel. Vi kan knappast komma på ett bättre sätt att fira Läderlappens 80:e födelsedag. Nyheten!

Minecraft får karaktärskapare
Minecraft fick sig en liten nytändning i samband med diskussionen Minecraft eller Fortnite som bröt ut i spelvärlden, och nu lägger utvecklarna till karaktärsskapare i spelet. Du kommer kunna ändra kroppsbyggnad, frisyr, färger och hudfärg. Se hur det hela gestaltar sig i klippet nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=5YTbF1xYcmU


Contra: Rogue Corps – 24 september
En ny upplaga i den erfarna Contra-serien. Släpps till Nintendo Switch.

Dead by Daylight – 24 September
Ta upp kampen mot seriemördarna var du än är. Släpps nu till Nintendo Switch.

The Surge 2 – 24 September
Ta på ditt exoskelett och ta dig an brutal sci-fi-action. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast – 24 september.
Ett spel vi inte trodde skulle hamna på en lanseringslista 2019. Släpps nu till Playstation 4 och Nintendo Switch.

GLÖM INTE SVARA PÅ VECKANS FRÅGA: När blev du besviken på ett spels slut?

Code Vein – 27 september
Upptäck en oförlåtlig dystopi i en postapokalyptisk värld. Släpps till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

FIFA 20 – 27 september
Världens mest etablerade fotbollsspel fyller jämnt. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Ori and the Blind Forest – 27 September
Bländade vackert plattformsäventyr i handhållen form. Släpps nu till Nintendo Switch.

Tropico 6 – 27 september
Utforma din egen diktatur även på konsolsidan. Släpps nu till Playstation 4 och Xbox One.


Veckans crossover
Control är definitivt ett av Andreas favoritspel från året som gått, och nedanstående hade troligen varit ett säkert sätt att få honom intresserad av fighting-besten Super Smash. Nog för att Dr. Casper Darling inte visar upp särskilt många våldsamma tendenser under spelets gång är vi säkra på att han hade kunnat plocka fram både det ena och det andra ur sin hemliga lilla låda.

Veckans gås
Ni vet när man säger ett ord om och om igen innan det till slut låter väldigt konstigt? En sådan process verkar den kära Niklas på Svampriket ha gått igenom när han skulle be om en recensionskod på det efterlängtade gås-spelet. Antingen det, eller så är Unfinished Goose Game det hemliga namnet på en oundviklig uppföljare.

Veckans outfit
Vi kan väl knappast påstå att besvikelsen hade varit särskilt stor om denna skönhet låg inslagen i ett födelsedagspaket, även om alternativet vore en sprillans ny spelkonsol. Vi tror däremot inte att det var riktigt det här Nintendo hade i åtanke när man utformade en konsol som spelaren skulle kunna ha med sig var som helst.

LÄS VÅRA RECENSIONER: River City Girls

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!