Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


Förseningarna duggar tätt – Dying Light 2 blir av med lanseringsfönstret
Nu trodde ni säkert att förseningsregnet var begränsat till förra veckans Checkpoint, men vi var inte riktigt klara. Nu handlar det om utvecklarna Techland och den efterlängtade uppföljaren Dying Light 2. Det mobila zombiespelet var tänkt att lanseras under våren men har nu blivit av med sitt lanseringsfönster, detta meddelar utvecklarna själva. Uttalandet förtäljer inte när vi istället kan väntas spela titeln, men förhoppningsvis blir det likväl någon gång under 2020.

Half-Life Alyx kommer INTE försenas
Japp, det här är nyheter numera. Med anledning av alla föregående förseningar har denna informationsbit stuckit ut lite mer än vanligt under veckan. Det kommande VR-äventyret Half-Life Alyx är mer eller mindre färdigt och kommer med största säkerhet komma ut under mars månad, detta avslöjade Valve själva via en AMA på Reddit. Vi vet fortfarande inte exakt vilken dag spelet kommer lanseras, vilket fick flera att misstänka en kommande försening, men icke. Om du är nyfiken på att veta mer smått och gott om det kommande spelet kan du läsa samtliga frågor och svar här.

LÄS MER: Martins 10 favoritspel som han spelade 2019

Gammalt spelklipp från kommande Godfall hittar ut på nätet
Godfall var ett av de första spelen som avslöjades till den kommande Playstation 5 med hjälp av en sparsam trailer. Under veckan som gått har det dessutom dykt upp ett relativt innehållsrikt spelklipp som visar hur spelet kan tänkas se ut i handling. Det tog däremot inte lång tid innan utvecklarna Counterplay Games gick ut och meddelade att klippet faktiskt är ett år gammalt och att mer aktuellt innehåll kommer visas upp inom kort.

Knights and Bikes kommer till Switch
Det charmiga vänskapsspelet Knights and Bikes gavs ut till Playstation 4 och PC av Psychonauts-studion Double Fine under förra sommaren, och nu är titeln även påväg till Nintendos plattform. Spelet var väl omtyckt när det först kom ut och om du ännu inte upplevt utvecklarna Foam Swords mysiga äventyr får du ännu en chans när det lanseras till Nintendo Switch redan den 6 februari.

Animerad Witcher-film är på ingång
Häxmästaren har sannerligen tagits väl emot runtom i hemmen. Inte bara var den senaste Netflix-serien en succé, det senaste spelet i serien har även det ökat markant i populäritet sedan The Witcher hade premiär i vintras. Det verkar inte heller som att Netflix är färdiga med egendomen. Nu vet vi att även en beryktad animerad film mycket väl är på ingång. Filmen kommer gå under namnet The Witcher: Nightmare of the Wolf. I nuläget vet vi inget om när den kan tänkas vara redo för premiär.

Hellblade-utvecklarna avslöjar ännu ett spel
Utvecklarna Ninja Theory förknippas med kommande spel som Senua’s Saga: Hellblade II och Bleeding Edge, och nu kan vi även lägga till Project: Mara till samlingen. Enligt ett blogginlägg från utvecklarna själva ska Mara vara en realistisk gestaltning av mental skräck. Spelet beskrivs vidare som en experimentell titel som kan visa vägen för ett helt nytt sätt att berätta historier. Perfekt fredagsmys-lir med andra ord.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Tools Up!

Skräckinjagande Observer verkar få nytt liv
Vi fortsätter på det mysiga skräckspåret med några fräscha livstecken från ett nytt spel under Observer-namnet. Utvecklarna Bloober Team (senast kända för fjolårets Blair Witch) lanserade det sci-fi-inspirerade skräckspelet under 2017 och nu verkar det vara dags igen. Om det rör sig om en riktig uppföljare eller en ny version av originalet är i nuläget oklart. Om du är mer bekant med Observer än undertecknad har utvecklarna publicerat en kort video som är fylld av saftiga detaljer.


Journey to the Savage Planet – 28 januari
Upptäck allt och lite till på en främmande planet. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Pillars of Eternity II: Deadfire – Ultimate Edition – 28 januari
Den ultimata versionen av det kritikerrosade rollspelet. Släpps till Playstation 4 och Xbox One.

Warcraft III: Reforged – 28 januari
Det omtyckta strategispelet får nytt liv. Släpps till PC.

The Pedestrian – 29 januari
Öva på körkortsteorin och spela plattformsspel samtidigt. Släpps till PC.

Skellboy – 30 januari
En tidig nominering för årets gulligaste actionrollspel. Släpps till Nintendo Switch.

Veckans twist
Under veckan stötte jag på något som verkade vara en seriös åsiktstråd om en viss sektion i det kritikerrosade The Last of Us, ack så fel jag hade. Det tog ändå märkbart lång tid innan jag insåg att Naugty Dogs apokalyps-simulator faktiskt inte innehåller någon sektion som är läskigt lik de första minuterna i The Elder Scrolls V: Skyrim.

Veckans PR
Vi vet hur det är. Varesig du tänker streama eller bara vill spela för din egen skull kan en dåligt schemalagd uppdatering komma i vägen. Vi bör dock komma ihåg att det alltid finns en anledning till varför uppkopplade spel tas ur tjänst med jämna mellanrum, och då kan du få sådana här svar tillbaka om du blir orimligt upprörd.

Veckans rykte
Vi brukar som sagt inte ta upp särskilt många rykten här i Checkpoint, men den här är så saftig att vi knappast kan låta bli. Vi är inte helt säkra på vilket spel det handlar om, eller vilka som utvecklar det, eller när det kan tänkas komma ut, eller någonting överhuvudtaget. Men jisses vad taggade vi är på att spela det eller dem när det eller dem kommer ut.

LÄS VÅRA LISTOR: Årets bästa spel 2019 enligt David

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!