Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.


SNES-spel blir en del av Switch Online
Det här är garanterat en nyhet som kommer få folk att lätta på lädret och bli medlem i Switch Online om de inte redan gjort det. 20 klassiska SNES-spel har nämligen släppts till Switch Online. Spelen som ingår inkluderar bland annat Super Mario World, Super Mario Kart, Star FoxF-Zero och The Legend of Zelda: A Link to the Past. Listan i sin helhet finns att skåda här.

Overwatch kommer till Switch
Det har ju tisslats och tasslats lite om en port av Overwatch till Switch, men inget av det har varit från säker källa. Nu har dock Nintendo officiellt gått ut med nyheterna att Overwatch kommer till deras superpopulära Switch. Redan den 15:e nästa månad kan vi spela spelet. Nyheten!

LÄS ALEXANDERS TANKAR: Höjdpunkterna från Nintendo Direct 09.05

Kultklassikern Deadly Premonition får både remaster och uppföljare
Goda nyheter för fans av Deadly Premonition. Spelet får nämligen en nyversion och en uppföljare! Nyversionen finns tillgänglig till Nintendo Switch redan idag, men vi får vänta tills nästa år med uppföljaren som går under namnet Deadly Premonition: A Blessing in Disguise. Uppföljaren kommer handla om en FBI-agent vid namn Aaliyah Davis som utreder en gammal seriemördare i Boston 2019. Detta rapporterar Eurogamer.

Smått och gott från veckans Nintendo Direct
Missade ni den något sena livesändningen av Nintendo DirectFrukta icke, vi har idag samlat lite annat smått och gott från showen. Bland annat vet vi att Assassin’s Creed Black Flag och Rogue kommer till Nintendo Switch den 9 december under namnet Assassin’s Creed Rebel Collection.

Spelet som först såg dagens ljus när det kom till Nintendo Wii år 2010 kommer nu till SwitchVi pratar såklart om Xenoblade ChroniclesXenoblade Chronicles: Definitive Edition kommer någon gång under nästa år.

Förra årets hyllade Return of the Obra Dinn kommer till Nintendo Switch, Playstation 4 och Xbox One. Spelet släpptes ursprungligen till PC, men nu i höst kommer konsolspelarna få ta del av de mystiska händelserna ombord på skeppet Obra Dinn.

Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy och Jedi Knight 2: Jedi Outcast kommer både till Switch och Playstation 4, varav förstnämnda kommer nu i september, och sistnämnda någon gång under nästa år.

Vill du ha full koll på veckans Nintendo-nyheter ser du hela nyhetssändningen i klippet nedan.

Superhjälten Dave Bautista blir spelbar i Gears 5
WWE-bjässen och Marvel-skådespelaren Dave Bautista kommer från och med den 15:e september bli en spelbar karaktär i Gears 5. Bautista har vid tidigare tillfälle uttryckt sin önskan om att få spela Marcus Fenix i en eventuell filmatisering av spelserien, kanske är detta ett steg på den vägen.

Ghostwire Tokyos Ikumi Nakamura lämnar Tango
Efter nio år hos Tango som creative director samt art director lämnar nu Ikumi Nakamura sin position inom Tango Gameworks. Nakamura hade en stor närvaro under E3 2019 när hon avslöjade sitt kommande spel Ghostwire Tokyo. Hennes uppsägning innebär att spelet lämnas i andra händer. Vad som kommer härnäst för Ikumi är i nuläget oklart, men vi önskar såklart lycka till vad det än blir!

New game plus kommer snart till Days Gone
Detta sker genom en gratis uppdatering för alla som äger spelet. Uppdateringen kommer med två nya svårighetsgrader, samt det vanliga som brukar följa med new game plus – att du har kvar alla dina vapen, uppgraderingar och så vidare från förra genomspelningen. Detta avslöjas genom Playstation-bloggen.

En ny upplevelse kommer till Nintendo Switch
Exakt vad det här är – är faktiskt ganska oklart. Men det verkar vara någon typ av träningsaccessoar. Vi kan vänta oss mer information nästa vecka. Tills dess kan ni njuta av den spexiga och något oklara trailern.

https://www.youtube.com/watch?v=AdoVBbZ0Z9o

Blasphemous – 10 September
Ett mörkt och härligt brutalt plattformsäventyr. Släpps till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

eFootball Pro Evolution Soccer 2020 – 10 September
Den virtuella fotbollen är tillbaka även i år. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Gears 5 – 10 september
Gears växlar upp till femman. Släpps till Xbox och PC.

Greedfall – 10 september
En gedigen rollspelsupplevelse i en värld full av magi och rikedomar. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

LÄS VÅRA RECENSIONER: Outer Wilds

Borderlands 3 – 13 September
Loot ’n’ shoot som aldrig förr. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Daemon X Machina – 13 september
Försvara jorden med hjälp av blixtsnabb mech-action. Släpps till Nintendo Switch.

Grid – 13 september
Codemasters är tillbaka med den välmeriterade racingserien. Släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

NHL 20 – 13 september
Käka puck. Släpps till Playstation 4 och Xbox One.


Veckans mardrömsbränsle
Det verkar inte vara någon som riktigt vet vad Nintendos nya accessoar har för syfte, men produktens trailer har åtminstone inspirerat förstklassigt Checkpoint-material. Det allra mesta kan bli ordentligt obehagligt med rätt (eller fel?) ljudkuliss, och Nintendos nya produkt tillsammans med musiken från skräckfilmen Midsommar kommer säkerligen lämna flera av oss sömnlösa.

Veckans Darth Maul
Det finns få saker i den här världen som är så fantastiska som dubbelhövdade lasersvärd. Något som nedanstående klippägare verkar hålla med om. Här har man nämligen skruvat upp svårighetsgraden ett par snäpp i VR-rytmspelet Beat Saber genom att spela med en stav istället för de vanliga VR-kontrollerna. Tryck på play och håll i hakan.

https://twitter.com/KathrynGamer/status/1169118126648287232

Veckans obekväma sanning
Visst är det trevligt när en ny Nintendo Direct är på ingång, men det brukar även innebära att vi tvingas lägga till ytterligare spel på önskelistan. Journalisten Jason Schreier framförde därför ett skämtsamt förslag om att Bowser istället borde använda tiden i rampljuset för att belysa alla spel som redan finns ute. Och vi kan väl knappast påstå att det inte ligger åtminstone lite sanning i det hela.

LÄS MER: Pilotwings 64 valde känsla före simulation

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!