De flesta gillar önskelistor. Oavsett om det handlar om mål och önskningar i livet som stort eller förhoppningar om julklappar är det alltid trevligt att väga sannolikhet mot egna begär och sammanställa några önskvärda punkter. Ett av de absoluta bästa tillfällena för sammanställningen av dessa listor är E3. Vi är många på redaktionen som tycker om att spekulera och analysera i vanliga fall, men när E3 närmar sig lägger vi i ännu en växel. Därför har det nu blivit dags för sidans årliga E3-önskelista. Vi kommer komma med ett gäng önskningar med några olika sannolikhetsgrader. Vi kommer utforska vad vi verkligen tror kommer hända, vad som kanske inte är lika troligt samt vad som är våra vildaste E3-drömmar. Vi kör igång!

LÄS MER INFÖR MÄSSAN: E3 – en läckande hink med hemligheter

Adrian Olsson

Troliga: Jag tror absolut det kommer mer Cyberpunk 2077-gameplay. Med lite mer detaljer angående spelmekanik och dylikt. Visst har vi ju redan fått en tämligen matig video med massor av innehåll, men jag är inte mätt. Inte på långa vägar. Sen vill jag ha ett lanseringsdatum. Eller åtminstone ett fönster för när lanseringen kan ske.

Möjliga: Vi vet att Marvel’s Avengers kommer visas på E3. Förhoppningsvis mer än bara någon fjuttig trailer. Det har ju tisslats lite om att det kommer vara något likt Anthem eller Destiny sett till upplägget – men jag hoppas verkligen inte det. För undertecknad vill ha något som Rocksteadys Batman Arkham-serie. En kampanj, utan online-trams om man bortser från co-op med vänner i storyn. Detta har potential, och jag hoppas inte att den potentialen slängs bort på att bli ett ”always online”-lir.

Vilda drömmar: Det finns inget i hela spelvärlden som skulle göra mig gladare än ett till The Witcher. Jag älskade trean så pass passionerat hårt och innerligt att jag blir svett av att tänka på ännu ett spel i det underbara universumet. Oavsett om det är med Geralt eller inte. Det kan få vara en spinoff, Ciri eller Vesermir som huvudkaraktär – eller något helt nytt med nya karaktärer. Det får vara precis vad som helst – bara det heter The Witcher.

Alexander Cederholm

Troliga: Crossplattform-spelande kommer bli en stor grej på årets E3. Jag är övertygad att det många utgivare kommer ståta med funktionen. Jag kan också tänka mig att Ken Levine avslöjar sitt nya spel. Han har jobbat länge nog i hemlighet nu. Det ryktas även mycket om ett nytt From Software-spel med nya koncept. Jag beundrar verkligen deras förmåga att ständigt förnya sig men ändå behålla en specifik ton i sina spel. Det finns en stor chans att Microsoft huggit exklusiva konsolrättigheter för det.

Möjliga: Det vore inte omöjligt att Nintendo väljer att avslöja ett helt nytt Mario Kart. Serien har alltid fått ett nytt spel per konsol. Varför skall Switch vara undantaget? Det borde vara dags. En lite mer radikal gissning är att nästa Xbox blir avslöjad. Skälet är att jag nämligen är högst tveksam att det hinner produceras och släppas många fler högprofilsspel på Xbox One innan det är dags för nästa generation. Ett sätt som Microsoft kan äga mediautrymmet i år är om spelen de visar upp visar sig vara från framtidens konsol.

Vilda drömmar: Det kommer alltid vara ett Ice Climber-spel. Jag är fortfarande 20 år efter jag fick idén övertygad om att Ice Climber i en öppen värld kunde vara fantastiskt. Något annat som hade gjort mig lycklig vore ett nytt F-Zero. Nintendo har alldeles för många slumrande varumärken just nu som jag tycker om.

HÅLL KOLL PÅ ALLA PRESENTATIONER: E3 2019: Liveshow-schema

Andrea Söderberg

Troliga: Gameplay för Final Fantasy VII. Mer om Beyond Good & Evil 2.

Möjliga: Mer om Dragon Age 4, på något sätt, även om de bytt ut hela teamet.

Vilda drömmar: Release för Dragon Age 4 hade varit drömmen. Men, se ovan för mer rimliga drömmar. Final Fantasy XVI. Diablo 4! Något roligt musikspel med feta peripherals.

Andreas Lennartsson

Troliga: I fjol hade den här förutsägelsen hamnat längre ner i rangordningen, men alla rykten och läckor den senaste tiden har verkligen skickat upp den till toppen. Ett helt nytt Fable utannonseras under Microsofts presskonferens och det utvecklas av Forza-studion Playground Games.

Möjliga: Bethesda har sagt att varken Starfield eller The Elder Scrolls VI kommer fylla någon roll under årets E3. Men folket behöver sin Bethesda Game Studios-fix och jag tror det är dags för ännu en Switch-port. Jag skulle inte säga nej till varken The Elder Scrolls IV: Oblivion eller Fallout 3. Varför inte båda?

Vilda drömmar: THQ Nordic gör slag i saken och utannonserar uppföljaren vi alla suktar efter: Kingdoms of Amalur 2. Jag skulle även skrikgråta av glädje om det där läckta Harry Potter-spelet från WB Games visar sig vara äkta.

David Nylander

Troliga: Skyrim till brödrost?

Möjliga: Ny trailer för Beyond Good and Evil 2. Lite mer kött på benen kring nästa Dragon Age, och med det gärna en hint om huruvida vi så småningom kan vänta oss ett nytt Mass Effect.

Vilda drömmar: Metroid Prime 4 har mot alla odds hamnat långt före sin planering och därmed fått ett releasedatum. Kanske också en europeisk och nordamerikansk release för de hittills japan-exklusiva spelen i Ace Attorney-serien, med engelsk översättning såklart. Sen skulle det vara extremt fett om Ron Gilbert tillkännagav att han fått köpa Monkey Island-rättigheterna av Disney och redan börjat utveckla seriens sjätte del.

David Petersson

Troliga: Luigis Mansion 3 och Animal Crossing. Det känns som det är hög tid att visa dessa då de ska komma i år och Luigis Mansion 3 borde landa kring Halloween. Animal Crossing känns som det skulle kunna släppas i augusti. Här förväntar jag mig att någonting annorlunda presenteras ihop med AC, kanske i form av en uppdatering så att My Nintendo stöder Switch-spel med i form av belöningar och så till nya AC.

Möjliga: Cadence of Hyrule släpps som ett gratisspel för Nintendo Online-prenumeranter. Steep 2 skulle kunna vara möjligt och även ett nytt Mario+Rabbids-spel känns som det skulle vara något.

Vilda drömmar: Ett nytt Mario Party eller DLC till det som redan finns. Ett helt nytt main line-Final Fantasy. Slutligen vore det härligt med ett nytt WWE-spel som är helt arkad-betonat med fokus på snabbt spel och coola moves!

LÄS PÅ INFÖR E3: Har du hört talas om Journey to the Savage Planet?

Martin Eriksson

Troliga: Ett releasedatum för Untitled Goose Game är det hög tid för. Gameplay från Journey to the Savage Planet har vi inte fått se ännu, så det måste ju komma nu. Ett releasedatum och en trailer för den andra Forza Horizon 4-expansionen känns givet. En rejäl presentation av Halo Infinite måste vara en bärande del av Microsofts show, och något jag verkligen ser fram emot.

Möjliga: Metroid Prime Trilogy HD till Switchen som en ersättning för att Metroid Prime 4 dröjer känns rimligt. SNES-spel till Switchen är det väl också dags för? Att Captain Toad: Treasure Tracker 2 avtäcks är väl inte heller osannolikt?

Vilda drömmar: Ett maffigt Buffy-spel är min stora dröm. Och ett nytt storspel med Toadette eller Amy Rose i huvudrollen – eller varför inte båda två i samma spel?


Vad har du för egna gissningar? Vad vill du allra helst se under E3?