Oavsett om det är 2K:s superbra My Career-läge i NBA eller det högst mediokra Be a Pro i NHL älskar jag spellägen i sportspel där man får bygga sitt eget proffs och på så sätt skapa sitt alter ego som superidrottare. Att få ta plats och bygga en superkedja tillsammans med Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström i Washington Capitals med målet att leda laget till Stanley Cup är extremt underhållande, tycker jag. Trots att det inte finns mycket att göra utöver att spela matcher kan Be a Pro-läget i NHL underhålla mig i många, många timmar. Detta fenomen har till och med fått mig att vidga mina vyer när det kommer till sport. För även om det finns många timmar underhållning att hämta i NHL och NBA så tröttnar man till slut.

LÄS MER: Metal Gear Survive

Innan jag hörde talas om My Career i NBA 2K kunde undertecknad knappt nämna en enda nuvarande NBA-spelare. Idag är jag dock ett stort fan av både spelet NBA och den verkliga ligan. Det är precis samma sak med min senaste förälskelse som stavas Madden NFL 18. Här kunde jag bokstavligt talat inte namnet på en enda spelare, inte ens Tom Brady. Men samtidigt som Super Bowl närmade sig började jag få upp ögonen för NFL och köpte faktiskt Madden 18 enbart för karriärläget.

Sportspel

Jag vet inte riktigt vad det är som får mig att gilla dessa spellägen så mycket, men det har förmodligen något att göra med den belönande känslan av att skapa en spelare och sedan ta den hela vägen till världsstjärna. Sen om man (som jag) använder sitt egna namn blir det extra roligt. Det blir lite som den där karriären man eventuellt kunde haft om man inte hade slutat spel ishockey vid tioårsåldern. Att kunna slå gamla idrottslegendarer i antal poäng eller assist är en stor känsla, trots att det inte kommer i närheten av att göra det på riktigt. Att bli den bästa som stått på en plan, att få kalla sig ”The greatest of all time”.

I slutändan handlar det förmodligen om samma känsla som vissa har när det kommer till rollspel. Man får skapa sig en helt egen karaktär, ett alter ego som jag nämnde tidigare. Man får bli något man tidigare bara kunnat drömt om.