När man vaknade denna morgon var det fullständig Pokémon-hysteri i Twitter-flödet. Nintendo hade nämligen under natten officiellt avtäckt Pokémon: Let’s Go Pikachu! och Pokémon: Let’s Go Eveee! Något som ser ut att vara en remake av klassiska Pokémon Yellow med en massa Pokémon Go-mekaniska element. Jag kan också utföra samhällstjänst genom att förtydliga att detta är inte Pokémon-spelet till Switch som Nintendo talade om förra året utan en spinoff-proddukt som såklart försöker snärja Pokémon Go-publiken och låta dem sjunka djupare ner i Pokémon-universumet. Spelet är beräknat att släppas den 16 november.

Utöver att det nya spelet får Pokémons värld att se härligt klar, krispig och skarp ut tillåter det även Pokémon-tränare att leva ut en dröm – att få äga och kasta omkring med en faktiskt pokéboll. Bollen är verkligen fan-bait så det skriker om det för vilket Pokémon-fan har inte drömt om något sådant? Det är en cool detalj för de som är mer hardcore och vill integrera Let’s Go! med Go! på mobilen. Jag kan inte heller klaga på att jag nu får möjligheten att vandra runt i Kanto-regionen med min egna personliga favoritpokémon Evee istället för det gula musåbäket som tidigare alltid fått allt rampljus.

LÄS VÅR RECENSION AV: Pokémon Ultra Moon

Mitt favoritelement av trailern har eventuellt inget att göra med det faktiska spelet utan det beror trailermusiken. Den var så bra att jag var sugen på att göra det till Veckans spelmelodi för att få fler att lyssna noggrant, men eftersom jag inte vet om musiken är från själva spelet passar det inte min artikelserie. Jag vet inte om Nintendo gör musiken in house eller om den kommer från någon form av musikdatabas som utgivaren använder i marknadsföringssyfte. De gjorde något liknande med avslöjandet av Nintendo Labo. Om ni lyssnar vid 01:45-strecket på trailern nedan kan ni höra likheterna. Labo-låten är peppig och skön men jag tycker att dagens Pokémon Let’s go!-trailer tar det hela ett snäpp längre.

https://youtu.be/P3Bd3HUMkyU?t=1m45s

Det inleds med ett svagt piano som sen snabbt får sällskap av en rask trumma och en dämpad synt. Så fort Pikachu skuttar in i TV:n tjuter trumpeterna tillsammans med en uppsättning av strängar. Härifrån är resten en långsam och stiligt stegrande musikalisk resa där nya lager med allt från klockspel och flöjter adderas i mixen. Det som verkligen överraskade mig var kören och sången. Det var inte riktigt något jag hade räknat med men den tillför så mycket för känslan när man ligger i sin säng och smälter morgonens nya intryck. Det är mysigt och mäktigt på samma gång.

Nintendo har verkligen varit on point med sina trailers på sistone. Jag minns en tid för sådär 6-10 år sen när jag tyckte Nintendo-trailers ofta var slarvigt klippta och framförallt inte levererade känslor. Självklart fanns det undantag men sen Switch har deras trailer-makeri varit i hög klass och dagens demonstration var ytterligare ett bevis på det.