Det var i maj 2018 som jag skrev om att Splatoon 2 hade tagit över platsen som mitt mest spelade spel någonsin. Mycket har förstås hänt sedan dess. Framför allt har Forza Horizon 4 hänt, men jag har även börjat spela Overwatch sedan dess. Listan över de spel jag spelat i minst 100 timmar har således ökat rätt rejält, men består trots det bara av tolv spel.

1. Forza Horizon 4 – 412 timmar

2. Splatoon 2 – 380 timmar

3. NHL 2001 – 300 timmar

4. Overwatch – 198 timmar

5. Battlefield 1943 – 184 timmar

6. Street Fighter V – 171 timmar

7. Civilization Revolution – 150timmar

8. Persona 3 – 130 timmar

9. The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel – 126 timmar

10. Persona 4 – 120 timmar

11. My Time At Portia – 104 timmar

12. Resident Evil 4 – 100 timmar

I slutet av förra året slog sig The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel in på listan och nu i början av året har My Time At Portia blivit det senaste spelet att nå ”topp 100”. Även om spelet tillhör både bondesimulatorerna och crafta maskiner-genren, två genrer vars spel man inte klarar på en kväll, så hade jag inte en tanke på att spelet skulle vara så här långt! Kanske 40-50 timmar hade jag trott, men efter 100 spelade timmar har jag bara låst upp två tredjedelar av kartan. Ja, det är en hel tredjedel av kartan som jag inte ens har varit på ännu! Med tanke på att My Time At Portia är ett väldigt beroendeframkallande spel, precis som Stardew Valley, och ett spel som hela tiden motiverar dig att göra massor av saker på gården och runt omkring i byn, precis som Stardew Valley, så är det ingen överraskning att timmarna bara flugit förbi.

En sak som har gjort det enklare att hålla koll på listan är att Sony äntligen har börjat att redovisa hur länge man spelar deras spel till Playstation 4. Tidigare hade jag fått sitta och räkna timmarna alldeles själv, och jag hade kommit fram till att jag spelat Overwatch i 195 timmar. Nu när jag fått facit visade det sig att 198 timmar var den rätta siffran. Inte så dåligt räknat ändå! Jag använder främst sidan Exophase för att hålla koll på mina spelade timmar (och mina trophies och achievements). Där framgår det tydligt hur många timmar man spelat på både Xbox, Playstation och Steam. Tyvärr inget Nintendo förstås, och Nintendo Switch redovisar tyvärr bara siffran för var femte spelad timme, men det spelar inte så stor roll när man börjar komma upp emot 400 timmar i ett spel…

Vilket kommer då att bli mitt nästa spel att nå 100 timmar? Såväl Civilization VI som The Sims 4 ligger väldigt bra till. Kommer jag bara igång med Persona 5 någon gång så borde även det kräva minst 100 timmar av mig. 20 timmar i Xenoblade Chronicles: Definitive Edition gav mersmak, och det spelet sägs ta över 100 timmar att klara. Sedan har vi Stardew Valley förstås, där jag för närvarande bara är uppe i 40 timmar. Tar bara My Time At Portia slut någon gång så borde det väl kunna bli 60 timmar till i Stardew Valley också.