Varje vecka ställer vi en fråga till våra läsare som de kan besvara här, på Facebook, Twitter eller Instagram. Veckans fråga kommer i överlag fokusera sig på personliga spelupplevelser, anekdoter, komiska ideér och åsikter snarare än ”heta takes” om aktuella händelser. Vi tänkte det kunde vara ett kul sätt för er OCH oss att lära känna varandra.

Men före vi presenterar veckans fråga tittar vi på förra veckans svar när vi ställde frågan:

Berätta om en minnesvärd första boss-strid

Gomorrah i Bayonetta 2. Inte för att den rent spelmekaniskt är så speciell, utan för att den är så löjligt storslagen och sätter ribban högt för resten av spelet.
/Nicolaus Camp, Facebook

Parasite Queen i Metroid Prime. Inte så svår, men jag älskade designen och den var så bra på att sätta förväntan på de bossar som skulle dyka upp senare i spelet, som Omega Pirate.
/Sebastian Boqvist Bäckman, Facebook

Första mötet med The Stranger i God of War är farligt vass. Både ur en berättande såväl som spelmekanisk aspekt.
/Andreas lennartsson, Twitter

Ridley i Super Metroid. Strider må vara kort eftersom han flyr efter en stund, men den striden är speciell för mig. När jag som ung nyfiket vandrade genom rymdstationen och kom fram till det sista rummet där baby-metroiden befann sig helt ensam; bara det att den visst inte var ensam. Ett par ögon börjar lysa och Ridley dyker upp. Han släpper ut ett skrik och striden börjar, tillsammans med nu nostalgisk musik.
/Tobias, Player 1

Upplägg för veckans fråga:

Vi har alla säkert fantiserat om att gadda oss, och eftersom vi är nördar och spelare är det inte helt otänkbart att tatuerings-tankarna vandrat i spelrelaterade territorier. Det är trots allt något av det bästa vi vet så självklart kan vi bli inspirerade att föreviga något vi älskar på vår egen kropp. Den stora frågan är dock vad det skulle vara. Skälen kan vara många. Är spelet ifråga extra nära vårt hjärta? Tycker vi om hur motivet ser ut rent estetiskt? Betyder det något speciellt?

Det är såklart helt okej att även berätta eller visa existerande tatueringar man redan har. I slutet av veckan kommer vi på redaktionen dessutom samla våra tankar om ämnet och berätta vilka tatueringar vi hade kunnat tänka oss skaffa om vi slutligen skulle våga trotsa nålen och besudla vårt lekamen. Därmed lyder veckans fråga:

Vilken eller vilka speltautueringar hade du skaffat och varför?

Tanken är även att vi samlar de bästa svaren i nästa veckas fråga. Chansen att bli citerad i nästa veckas artikel stiger avsevärt om man motiverar sitt svar. Det går utmärkt att svara här nedanför eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser alla svar!