Ännu en vecka har passerat och med den en rejäl dos spelrelaterade nyheter. Vår artikelserie Checkpoint är döpt efter sin motsvarighet i spelvärlden, där dina framsteg sparas innan du färdas vidare. En sparpunkt där vi tillsammans summerar spelveckan som gått och blickar framåt mot vad som komma skall, innan vi kastar oss vidare mot nya äventyr. Vi kommer ta en titt på vilka spel ni bör hålla lite extra koll på under veckan som kommer. Vi kommer belysa allt från roliga tweets till intressanta poddar och härliga påskägg. Allt detta och mycket mer, men först har det blivit dags för nyheter.

Nya detaljer angående Google Stadia
Under veckan som gick bjöd Google in omvärlden för att ta del av ytterligare information om företagets streamingtjänst. Detta skedde via det Nintendo Direct-liknande programmet Stadia Connect. Nu vet vi att Stadia kommer delas upp i två abonnemangsformer: Pro och bastjänst. Pro kommer landa på 99 kronor i månaden och bastjänsten blir gratis. De som väljer att betala en månadskostnad kommer få fri tillgång till ett gäng spel medan gratiskunderna kommer behöva betala för varje enskild titel. Stadia lanseras senare i november men för att få tillgång redan från början krävs det att du förhandsbokar tjänsten genom en så kallad Founders Edition till priset av 1 399 kronor. Förbokningspaketet inkluderar tre månaders Stadia Pro, en Chromecast Ultra, en Stadia-handkontroll (kostar 749 kronor separat), tre månader av Stadia Pro att ge bort till en kompis samt Destiny 2 med nya Shadowkeep-expansionen. Bastjänsten kommer möjliggöra spel i 1080p och 60 bildrutor per sekund, Pro å andra sidan låter dig streama i 4K-upplösning. Detta via Googles egen hemsida

Nu är det bekräftat: Baldurs Gate 3 är på riktigt och utvecklas av Larian
Förra veckan hade vi med en liten teaser från Larian Studios som hintade om Baldurs Gate 3, och nu är det bekräftat. Spelet kommer inkludera såväl enspelar- som flerspelarläge. Det och ännu fler detaljer kring spelet hittar du här. Spelet avslöjades under veckans Stadia Connect vilket indikerar att spelet kommer lanseras till Google speltjänst såväl som till PC. Du ser en första trailer för spelet nedan.

Uppgifter: Blizzard dissar Starcraft-shooter för att fokusera på Diablo 4 och Overwatch 2
Blizzard sägs nyligen skrotat ett StarCraft i förstaperson. Spelet sägs ha liknat ett Battlefield i StarCraft-universumet men ska tydligen ha lagts ner (efter två års utveckling) för att dra mer resurser till Diablo 4 och Overwatch 2. Detta har Kotakus Jason Schreier fått uppgifter om.

Nya detaljer angående Sonys nästa konsol
Vi vet ju att det kommer ett nytt Playstation så småningom. Många tror nästa år, andra gissar att det dröjer längre. Oavsett så börjar det dyka upp lite detaljer angående den kommande maskinen. I en intervju med Playstations VD Jim Ryan avslöjas ytterligare några detaljer. Som att den kommer flyta på i 4K, 120Hz och bli bakåtkompatibel med Playstation 4.

LÄS MER: Den årliga E3-önskelistan

Massiv E3-läcka drabbar Bandai Namco
Läckor är absolut inget ovanligt när det närmar sig E3. Tvärtom – det hör nästan till. Men med en massiv läcka som denna kan man inte låta bli att känna med utvecklarna. Spelen som bubblat upp till ytan är nämligen det beryktade samarbetet mellan Dark Souls-skaparna FromSoftware och författaren George R. R. Martin. Spelet går under namnet Elden Rings. Ett nytt Tales-spel och en nyversion av det första Ni no Kuni påstås också vara på ingång och avslöjas med all säkerhet under E3. Detta skriver Kotaku.

Destiny 2 får ny expansion och grundspelet blir gratis för alla spelare
Den nya expansionen för den populära online-skjutaren heter Shadowkeep och tar oss till månen. Expansionen sägs vara fullproppad av nya vapen, rustningar och fiender. Inte nog med det, i samband med expansionen blir grundspelet också gratis att spela – för alla. Bungies tanke är att det ska bli en inkörsport för spelare som inte spelat Destiny innan. Dessutom kommer spelet ingå i Google Stadias utbud när tjänsten lanseras i november. Bungies officiella utlåtande läser du här.

15 minuter lång gameplay-video från Star Wars Jedi: Fallen Order
Ögonblicket vi alla väntat på här! Äntligen har vi fått se Respawns nya Star Wars-lir i rullning. Och det var inte bara något fjuttig trailer, vi fick en demonstration på nästan 14 minuter. Redan nu skvallrar det om ett väldigt bra spel, om ni frågar mig. Ni ser hela videon här nedan.

Battle World: Kronos – 11 juni
Klassisk turordningsbaserad action. Släpps nu till Nintendo Switch.

Leisure Suit Larry – Wet Dreams Don’t Dry – 13 juni
Ta reda på hur gamla Larry skulle klara sig under 2000-talet. Släpps nu till Nintendo Switch.

Blaster Master Zero – 14 juni
Res tillbaka i tiden med denna moderna tolkning av NES-klassikern. Släpps nu till PC.

Veckans hygienprodukter
Nej, detta är faktiskt inget skämt. Jag trodde väl aldrig vi skulle inkludera ett stycke om tvål och schampo i den här artikelserien men här är vi. Frågan är bara vilken doft produkterna har? Hur doftar Xbox? Nyöppnat spelfodral, en färsk handkontroll eller insidan av Master Chiefs hjälm? Så många frågor.

Veckans läcka
Okej, den här är med all säkerhet inte äkta. Men nog vore det en fängslande upplevelse om FromSoftwares och George R.R. Martins exklusiva samarbete istället visade sig vara ett klassiskt kart-spel. Bloodborne Kart & Game of Thrones lär vi dock inte se i butikshyllorna inom kort, förutom i våra drömmar.

CHEFREDAKTÖREN REFLEKTERAR KRING E3-LÄCKOR: Läckor kan spoilera men är likväl inte spoilers

Det här för oss till slutet av veckans Checkpoint. Vi hoppas du tyckte det var intressant och dessutom blev lite klokare på kuppen. Tipsa oss gärna om nyheter och andra händelser via våra sociala medier eller i kommentarsfältet nedan. Tack för att du tog dig tid.

Checkpoint!