I vanliga fall brukar vi vänta en hel vecka innan vi sammanfattar spelvärlden nyheter och framtidsplaner, men under E3 blir det lite annorlunda. För att hantera nyhetsbomben som kommer detoneras inom kort kommer ni få dagliga Checkpoint-upplagor under de mest hektiska E3-dagarna. Dessa kommer vara mer renodlade nyhetssammanfattningar än söndagsversionerna och vi hoppas att de kommer hjälpa er navigera i den intensiva nyhetsdjungeln som är E3.

Vi drar igång direkt.


Uppföljaren till Breath of the Wild är under utveckling
Jag var säkerligen en av många som trodde att Nintendo på fullaste allvar tänkte avsluta sin E3-presentation med en ytterligare (visserligen efterlängtad) karaktär till Super Smash Bros. Ultimate, men så blev inte fallet. Istället bjöds vi på en kort trailer från en välbekant värld som verkar vara under förändring. Det är nämligen så att en uppföljare till det kritikerrosade The Legend of Zelda: Breath of the Wild är under utveckling. Vi har i nuläget inget som liknar varken ett lanseringsfönster eller en officiell titel, men vi vet åtminstone att det blir ännu ett Zelda-spel i den vackra Breath of the Wild-motorn. Du ser trailern här.

Super Smash Bros. Ultimate får tillökning
Gårdagens Direct var ganska välbesökt när det gällde nya ansikten till det populära fighting-spelet. Konferensen inleddes med avslöjandet om att den namnlösa hjälten från Dragon Quest-serien är påväg till slagfältet och kommer ansluta under sommaren. Närmare slutet av presentationen var det även dags för ett andra avslöjande, och detta var betydligt mer populärt bland fansen. Banjo och Kazooie från spelserien med liknande namn kommer också bli en del av spelet och blir tillgängliga någon gång under hösten.

LÄS IKAPP: Checkpoint: E3-special 10.6

Cadence of Hyrule kommer ut imorgon
Vi är många som varit tämligen fundersamma kring lanseringsdatumet för det rytmiska Cadence of Hyrule, en crossover mellan Crypt of the Necrodancer och The Legend of Zelda. Spelet har tidigare endast haft våren som lanseringsfönster, en årstid som nu passerat. Men under gårdagens blev det officiellt att spelet släpps redan imorgon den 13 juni till Nintendo Switch. Du ser spelets senaste trailer här.

Nya bilder och lanseringsdatum för Link’s Awakening
Det fanns inte bara plats för ett Zelda-spel under gårdagens presskonferens. Spelets existens visste vi visserligen om sedan innan, men nu är det även bekräftat när vi kommer kunna lägga vantarna på nykompositionen av The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Tillsammans med en ny trailer fick vi veta att spelet släpps den 20 september. Spelet visade sig även ha ett oväntat inslag där spelaren tillåts konstruera egna dungeons för att tjäna olika belöningar. Efter konferensens slut fick vi också ta del av en hel halvtimme med spelklipp från spelet.

Portar, remakes och oväntade uppföljare till Switch
Nintendos E3-presentation gav även plats för ett gäng mindre titlar, några nya och flera välbekanta. Bland annat tror jag vi alla hörde min kollega Adrians glädjeskrik när det visade sig att The Witcher 3 kommer till Nintendo Switch, tragiskt nog inte under det överlägsna namnet The Switcher. Vi fick också se några ytterligare remasters och portar i form av Resident Evil 5 och 6, en remake av Panzer Dragoon och en efterlängtad samling med de tre Mana-spelen (som är ute redan nu). Slutligen fick vi se en ganska oväntad uppföljare i form av Contra: Rogue Corps och ett helt nytt toppstyrt och maffia-inspirerat äventyr med namnet Empire of Sin. Är du nyfiken på hur alla dessa spel såg ut kan du se sändningen i sin helhet här.

LÄS IKAPP: Checkpoint: E3-special 11.6

Luigis Mansion 3 visades upp utan lanseringsdatum
Vi kände till att Luigis tredje spökrunda var på ingång, men fram till igår hade vi inte ännu sett spelet i handling. Nu har vi dock en ordentlig gameplay-trailer att grotta ner oss i. Däremot har spelet fortfarande inget konkret lanseringsdatum. Tanken är att det ska släppas under 2019, men om så är fallet behöver vi få ett smalare fönster än så inom kort.

Animal Crossing får gameplay-trailer och försening
Under gårdagen blev vi även utsatta för den klassiska ”en bra och en dålig nyhet”-behandlingen. Vi tilläts ta del av en ordentlig trailer som visade hur det kommande Animal Crossing kommer se ut. Vi fick också veta att spelet kommer ha en undertitel i form av New Horizons. Tyvärr avslutades denna trailer med det dystra meddelandet att spelet försenas till efter årsskiftet. Det nya lanseringsdatumet är den 20 mars 2020.

HÅLL KOLL PÅ ALLA NYA TRAILERS: E3-trailers

Detta för oss till slutet av dagens Checkpoint-special. Vi hoppas att du nu har lite bättre koll på gårdagens alla trailers, lanseringsatum och andra nyheter. Tills nästa gång!

Checkpoint!