I Forza Horzon 4 kan du få vara precis den du vill vara, lovar den käcka speaker-rösten i början av spelet. Verkligen? Forza Horizon 4 är ett bilspel – hur fritt kan det bli egentligen? Ganska så mycket visar det sig.

Nej, den uppspelta tjejen som hälsade oss välkommna till spelet skämtade inte. Forza Horizon 4 är spelarnas spel. Att göra vad de vill med. Gillar du inte reglerna och förutsättningarna i ett race? Ändra reglerna då. Byt årstid och antalet varv och vilken väderlek det ska vara och vilka bilar som är tillåtna. Eller testa någon annans spelares version av det aktuella racet. Dessutom kan svårighetsgraden justeras i detalj och du bestämmer vilka hjälpmedel som ska vara påslagna och inte.

Vill du spela loppet ensam mot datorspelare? Eller mot verkliga spelare online? Eller tillsammans med verkliga spelare mot datorspelarna? Eller vill du rejsa ensam mot en annan spelares spöke? Det är bara att välja.

Öppna världar har förmågan att vara överväldigande när man blickar ut över den öppna kartan och Forza Horizon 4 gör inte bort sig i detta avseende. Det är lopp överallt och det är hopp att flyga ut för och hastighetskameror att passera så snabbt som möjligt och gömda bilar att hitta och skyltar att köra sönder och utkiksplatser att betrakta. Och det är medspelare överallt.

LÄS VÅR RECENSION AV SPELET: Forza Horizon 4

Det är som Burnout Paradise gått på steorider, fått storhetsinne och jagats av brinnande ninjor. Men det är förstås inte mängden innehåll som gör en öppna värld bra, utan kvalitén på innehållet som finns. Och att det finns en känsla av mening, att det man gör är betydelsefullt, och leder vidare till något annat. Här lyckas spelet utmärkt: den brittiska landsbygden i Forza Horizon 4 är en synnerligen levande värld.

En del av mig tycker att det är lite trist att precis allt går att ändra, välja, justeras och lackeras om i Forza Horizon 4. Det finns en tjusning, en lockelse med ett spel som bjuder på samma  upplevelse för alla spelare. Att vi alla delar samma utmaning. Med samtidigt finns det en kanske ännu starkare tjusning med ett spel som är olika för alla spelare. Ett spel där man får uttrycka sig själv. Att man får vara sig själv i en annan värld. Jag är inte den mest kreativa spelaren, men jag gillar att vara kreativ i Forza Horizon 4. Trots att miljoner andra spelare spelar det också, så är det ändå mitt spel.