Som ett avslutande kapitel på min artikelserie inför E3 2018 har det blivit dags för TV-spelens gammelmorbror (fråga mig inte hur jag kom fram till den liknelsen): Nintendo. Den här resan inför årets E3 har varit både rolig och lärorik för min egen del och förhoppningsvis känner några av er detsamma. Nu ror vi hem det här.

Vi vet egentligen inte jättemycket om vad Nintendo kan tänkas visa upp under sin E3-presentation, som de själva benämner som en Nintendo Direct. Däremot kan vi vara säkra på minst ett spel, nämligen nyss utannonserade Super Smash Bros. till Switch. Det har spekulerats ganska friskt gällande huruvida det faktiskt är ett nytt spel i serien kontra en port från ett tidigare spel. Personligen är min känsla att det handlar om ett helt nytt spel och jag med tanke på hur tyst det varit kring spelet sedan det utannonserades för några månader sedan. Jag skulle inte heller bli förvånad om det visar sig att Nintendo lanserar spelet parallellt med den uppkommande onlinetjänsten i september.

LÄS MER INFÖR E3: Inför E3 2018: Sony

Och på tal om Nintendos onlinetjänst har jag svårt att tro att alltför mycket fokus under E3 kommer hamna där. Vi vet redan så pass mycket om tjänstens innebörd, pris och lanseringsdatum att det riskerar bli tjatigt om vi får höra mycket mer. Å andra sidan kommer säkert Nintendo vilja övertyga så många som möjligt att det är värt att betala för något som tidigare varit gratis.

Vidare kan vi säkerligen förvänta oss en smygtitt på kommande Pokémon i form av Let’s Go Pikachu samt Let’s Go Eevee. Vi fick visserligen en ganska matig tralier för Nintendos kommande Pokémon-äventyr, med en intressant koppling till 2016 års sommarplåga Pokémon Go, när spelet presenterades nyligen. Någon ytterligare titt på spelet under E3 känns dock inte orealistisk.

Vi kan även fråga oss om vi kommer få se något mer från Metroid Prime 4 som presenterades under fjolårets E3. Nintendo har inte bekräftat att spelet kommer vara en del av deras Direct, men det finns klart en chans att vi får se någonting med tanke på tystnaden som infunnit sig kring spelet sedan föregående sommar. Vi vet inte vilka som står som utvecklare, vi vet dock att Retro Studios (som låg bakom föregående spel i serien) inte kommer återvända för uppföljaren.

Vad i hela friden pysslar Retro med då?

Jo, enligt den eminente Jason Schreier vid Kotaku håller studion på med ett racingspel på temat Star Fox. Enligt rykten heter spelet Star Fox: Grand Prix och innehåller, till skillnad från Mario Kart, ett handlingsläge såväl som bossstrider.

IFALL DU MISSADE: Inför E3 2018: Square Enix

Jag tror även, baserat på tidigare titlar, vi kan vänta oss en del portar från Wii U-spel såväl som äldre spel från diverse tredjepartsutvecklare. Några personliga gissningar i Wii U-kategorin hade varit Super Mario Maker eller kanske något annat av Mario-spelen. Fyll gärna på i kommentarsfältet med spel ni tycker förtjänar en andra chans på en ny konsol.

Gällande tredjepartsutvecklare har exempelvis Bethesda lyckats bra med sina versioner av Skyrim och Doom till Nintendo Switch samtidigt som en port av Wolfenstein 2 är på ingång. Jag nämner detta i min Bethesda-text också men en Switch-version av Fallout 3 (som också fyller 10 i år) skulle inte överraska mig överhuvudtaget.

Och på tal om tredjepartsutvecklare bör vi vara beredda på att något nytt IP från exempelvis Ubisoft kan vara på gång till Switch. Speciellt med tanke på framgången kring Mario + Rabbids: Kingdom Battle. För en tid sedan florerade även en rykte kring monstret Fortnite och en eventuell Switch-version som fått mer och mer bensin på elden under de senaste dagarna. Och ska vi vara ärliga är det uppseendeväckande att Epic Games monsterhit ännu inte hittat sin väg till Nintendo Switch.

I vintras flög ett rykte omkring gällande en ny upplaga av festliga Mario Party som skulle vara schemalagt för 2019. Nu när vi närmar oss E3 och Mario Tennis Aces (som kan tänkas krocka med målgruppen för ett eventuellt Mario Party 11) släpps redan i juli skulle en utannonseringstrailer av ett nytt Mario Party vara en möjlighet. Och apropå Mario (som ofta finns på tapeten när vi pratar Nintendo), vad finns planerat för Super Mario Odyssey som släpptes i oktober i fjol? Möjligen är något form av tillägg på ingång med förslagsvis ett gäng nya världar.

LÄS MER: Inför E3 2018: Microsoft

Vi har några mindre punkter kvar att diskutera innan slutet på denna “Inför E3”-resa är här. Inledningsvis bör vi nämna att en ordentlig uppföljare till 2013 års Pikmin 3 bör vara på ingång. Spelets existens blev bekräftat under fjolårets E3 av självaste Shigeru Miyamoto som menade att projektet var nästintill fulländat. Att vi får se något från spelet under årets mässa känns därför som ett relativt enkelt påstående. Ett annat spel som förväntas medverka under årets Nintendo-presentation avslöjades även det under fjolårets E3 och har Marios gröna kompis i huvudrollen. Nej, inte Luigi! Den andra. I nuläget verkar arbetsnamnet vara så minimalistiskt som “Yoshi”, men kanske får vi veta mer om några dagar.

Då har vi kommit fram till den sista uppsättningen spådomar. Tre gissningar, en poäng per korrekt spådom.

1. En port av ett eller flera Assassin’s Creed-spel (för en extrapoäng kan vi gissa på Ezio-trilogin) kommer till Nintendo Switch.

2. Vi får en utanonnseringstrailer för Mario Party 11.

3. Nya Super Smash Bros. får ett releasedatum och släpps i september.

Har jag missat något? Har du några egna förutsägelser? Let me know!